Националистическите кръгове в Москва приветстват завръщането на Виктор Бут, наречен

...
Националистическите кръгове в Москва приветстват завръщането на Виктор Бут, наречен
Коментари Харесай

В Русия: Аплодисменти за размяната на Виктор Бут

Националистическите кръгове в Москва приветстват завръщането на Виктор Бут, наименуван Търговеца на гибел. Вчера стана ясно за сензационна замяна, която са съумели да осъществят Съединени американски щати и Русия.

Търговецът на оръжие беше сменен за американската баскетболистка Бритни Грийнър в Абу Даби, макар голямото напрежение сред двете страни на фона на войната в Украйна.

Бут, някогашен офицер от руските военновъздушни сили, бе екстрадиран от Тайланд в Съединени американски щати през 2010 година след интервенция на Американската организация за битка с опиатите (DEA). Той е един от най-известните търговци на оръжие в света, а историята на живота му е в основата на холивудския филм Lord of War продуциран и режисиран от Андрю Никъл с Никълъс Кейдж в основната роля.

Бут получава 25 години затвор, откакто е приет за отговорен в скрит план за ликвидиране на американци и чиновници на Съединени американски щати, доставка на противовъздушни ракети и подкрепяне и подстрекателство на терористична организация. Самият той твърди, че е просто предприемач със легален бизнес в региона на интернационалния превоз, който е подправено упрекнат, че се пробва да въоръжава южноамерикански бунтовници.

Гринър, американска баскетболистка, наказана на девет години затвор в Русия за владеене и предпазване на опиати, и Виктор Бут бяха превозени със самолети до Обединените арабски емирства, където на летище Абу Даби се състоя самата замяна

Малко преди нашествието на Русия в Украйна спортистката бе арестувана на московското летище " Шереметиево " с малко количество патрони за вейпинг, съдържащи наркотични субстанции. В процеса, подложен на критика като политически стимулиран, тя беше наказана на девет години затвор в съветска колония.

Според Татяна Москалкова, съветски комисар по правата на индивида, персонално президентът Владимир Путин се е намесил за освобождението на Бут. И Буут, и Гринър са били помилвани преди размяната, съобщи Татяна Москалкова.

В националистическите кръгове в Русия договорката се отбелязва с наслада и овации: " Размяната на Бут е повече от преференциална: в случай че през 2019 година съветските управляващи към момента предлагаха да предадат 15 американци за връщането му, то в този момент размяната се състоя след формула " 1 към 1 ", написа военният блогър Рибар, за който се счита, че е непосредствен до съветското министерство на защитата.

В четвъртък вечерта Бут идва на московското летище " Внуково ", където бе посрещнат от брачната половинка си Алла и майка си Раиса Бут. Моментът на завръщането му в Русия беше показан онлайн по съветските малките екрани.

В Москва Бут съобщи пред публицисти, че не е бил предизвестен авансово за размяната. " По средата на нощта те просто станаха и споделиха: " Пригответе се. " Не е имал никаква специфична предварителна информация, цитира думите му осведомителната организация ТАСС.

Руснакът Виктор Бут, който е бил в пандиза в Съединени американски щати, е бил подложен на голям физически и психически напън, само че е понесъл всичко с достолепие.

Руските медии популяризират видеопослание до Бут на съветския дипломат във Вашингтон Анатолий Антонов, в който той го поздравява за прибирането вкъщи. " Прекарахте дълги 12 години в американските затвори ", споделя той и декларира, че изискванията, при които са държани съветски жители в американските условия са извънредно сложни, с голям физически и психически напън. " Вие понесохте всичко това с достолепие, показвайки мощ на характера и геройство ", акцентира дипломатът. Посланикът декларира и че американските управляващи не са предали персоналните движимости на Виктор Бут при предаването му.

Постигането на съглашение за размяната на Баут и Гринър беше подкрепено от взаимните старания на президента на ОАЕ и саудитския престолонаследник, се споделя в взаимно изказване на двете монархии. Медии допускаха, че такава замяна е допустима, изключително след срещата, неоповестена авансово сред ръководителите на двете разузнавания - на Съединени американски щати и Русия.

Информацията беше доказана от съветския заместник-министър на външните работи Сергей Рябков на 18 ноември, а още преди този момент и от държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен.

Последната замяна на пандизчии сред Съединени американски щати и Русия се състоя в края на април тази година. Тогава съветският водач Константин Ярошенко, наказан на 20 години затвор в Съединени американски щати, бе сменен за американеца Тревор Рийд, който получава 9 години в Русия за пердах с служители на реда.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР