Национален синдикат Защита подновява протестите. От 30.08. откриват палатков лагер

...
Национален синдикат Защита подновява протестите. От 30.08. откриват палатков лагер
Коментари Харесай

Синдикат “Защита” отново на протест, искат повече средства за ЦСМП

Национален профсъюз " Защита " възобновява митингите. От 30.08. откриват палатков лагер пред Министерски съвет и Министерство на здравеопазването. Това оповестиха от синдикалната организация.


“Предвид обстоятелството, че към сегашния миг не са разпределени заслужено спомагателните средства, отпуснати от Парламента, за нарастване на заплатите на заетите в ЦСМП, а в същото време разбираме от медиите, че министър Хинков развива друга активност, от сряда – 30.08.2023г. възобновяваме митингите с разкриване на палаткови лагери пред Министерски съвет и пред Министерство на здравеопазването ”, споделят от Националния профсъюз “Защита ”.

От “Защита ” напомнят, че в тяхно писмо са настояли Министерски съвет да предприеме незабавни дейности. “Да не бъде позволено извънредно несправедливото и обидно недооценяване на труда на заетите в Спешните центрове, което одобри по този начин наречения Отраслов съвет в бранш “Здравеопазване ", а точно да бъде обещано на всички по равно нарастване от 22%. Със същото писмо поискахме да бъде извършена среща с Вас до 31.08.2023г. За страдание нито получихме отговор от Ваша страна, нито видяхме деяние ” споделят от Национален профсъюз “Защита ”. Те подчертаха и, че от уеб страницата излиза наяве по какъв начин министърът на опазването на здравето - проф.Хинков, е взел стабилен рушвет в размер на 300 000 от сегашния Изпълнителен шеф на СБАЛАГ „ Майчин Дом " - проф.Иван Костов. “Ако това дава отговор на истината, би било съществено закононарушение и нарушаване на българското законодателство от страна на министър на опазването на здравето, на каквото до момента не сме ставали очевидци в последните 34 години народна власт. Настояваме да стартира неотложно следствие на изложеното в публикацията, неотложно да бъде сезирана Прокуратурата на Република България, както и за неотложно премахване от поста на министър Хинков. Заявяваме, че в случай че не бъде взето дефинитивно решение за заслужено систематизиране на средствата, които бяха отпуснати в допълнение за Центровете по незабавна здравна помощ и до сряда не бъде отхвърлен от поста министър Хинков, от 30.08.2023г. се възобновяват митингите в цялата страна с искане за оставката ”, пишат в писмото си синдикатите. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР