Национален протест на бизнеса срещу ограничителните противоепидемични мерки започна в

...
Национален протест на бизнеса срещу ограничителните противоепидемични мерки започна в
Коментари Харесай

Протестиращи срещу мерките блокираха центъра на София

Национален митинг на бизнеса против ограничаващите противоепидемични ограничения стартира в центъра на София. Недоволството е на площад „ Народно заседание “, а в него се включват голям брой организации, които настояват, че оцеляването им е сложено на карта с въвеждането на новите ограничения против COVID-19 и неналичието на обезщетения за засегнатите браншове, заяви dariknews.bg.

Част от заведенията ще останат затворени до 17 часа, в символ на митинг, а притежателите и чиновниците им се причисляват в демонстрацията. Протестиращите блокираха придвижването в региона на Народното събрание.

В митинга се включват хотелиери, ресторантьори и представители на таксиметровия отрасъл. От бизнеса не са съгласни с въведеното понижено работно време на заведенията до 23:00 часа, което съгласно тях стопира работата на питейните заведения и нощните заведения.

Те упорстват и за финансови обезщетения за предстоящите загуби.

Демонстрантите издигнаха плакати с надписи " Свобода за бизнеса ", " Как да си платим сметките ", " Ваксината е персонален избор, не изискване за работа " и обясниха, че са ваксинирането против COVID-19 не би трябвало да бъде наложително или да води до дискриминация.

Изненадващо при протестиращите се появиха ръководителят на ПГ на " ИТН " Тошко Йорданов, дружно с депутата Филип Станев от партията. Минути по-късно на площада излезе и водачът на " Изправи се! Ние идваме " Мая Манолова. Част от стачкуващите обаче им обясниха, че митингът не е политически.

Със заповед на здравния министър от 7 септември се постановат нови ограничавания, за да се понижи разпространяването на ковид.

По-рано денем доктор Стойчо Кацаров разяснява митингите и разгласи, че единствено в случай че ограниченията се съблюдават, до 2 или 3 седмици заболеваемостта ще намалее и това ще разреши облекчение на ограниченията.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.

Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР