Национален локдаун засега не се налага, действащите в момента мерки

...
Национален локдаун засега не се налага, действащите в момента мерки
Коментари Харесай

Здравните власти не обмислят локдаун, болниците са на ръба

Национален локдаун към този момент не се постанова, настоящите сега ограничения дават резултат. Изводът направи заместник-здравният министър Александър Златанов. В същото време лечебни заведения настояват, че са на ръба, заяви бТВ.

Доктор Екатерина Кафеджиева работи в инфекциозното поделение на МБАЛ „ Иван Скендеров “ – Гоце Делчев. Казва, че потенциалът е съвсем привършен. И в другите отделения се разкриват Коронавирус кревати, с цел да се смогне на потока от пациенти.
„ Ситуацията е тежка. От няколко седмици усещаме огромен напор на заболели, болните са тежки, идват в тежко положение. Вчера бяха всички заети, през днешния ден имаме 2 свободни кревати. Очакваме и те да се заемат “, изясни доктор Кафеджиева.

Университетската болница „ Света Марина “ във Варна също дава сигнал, че е подложена на голям напън. 19 клиники и отделения към този момент са трансформирани за лекуване на пациенти с COVID-19.

Mесечните разноски единствено за ток, вода, отопление и О2 са за повече от 400 хиляди лева

„ Ситуацията е сериозна, тежка. Ние сме много притиснати от Коронавирус вълната. Имаме много тежък напън, който усещаме върху цялата ни конструкция – върху болничното заведение, върху медиците, върху организацията, върху всички помощни структури “, уточни проф. доктор Вилиян Платиканов, н-к на Клиника по анестезиология и интензивно лекуване УМБАЛ „ Св. Марина “.

От здравното министерство споделят, че актуалните ограничения дават резултат и към този момент не се постанова затваряне. „ Имаме напълно дискретни данни за превръщане тренда на пандемията, положителността на тестванията на база 14 дни, стартира да понижава “, добави доктор Александър Златанов, заместник-министър на опазването на здравето.

Според медиците обаче би трябвало да има локаун, с цел да се овладее обстановката. Данните за 14-дневната заболеваемост в страната демонстрират, че тя към този момент е 928 на 100 хиляди души.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР