Национален фонд Култура, информационните бюра по двете европейски програми Творческа

...
Национален фонд Култура, информационните бюра по двете европейски програми Творческа
Коментари Харесай

В старата сграда на Нотариата в София ще се настанят офиси на културни институции

Национален фонд " Култура ", осведомителните бюра по двете европейски стратегии " Творческа Европа " и " Европа за жителите " и офисите на съдружие Регионален център за запазване на нематериалното културно завещание в Югоизточна Европа под егидата на Юнеско ще бъдат идващите жители на някогашната постройка на софийския тотариат. Това се схваща от писмен отговор на служебния министър на културата Найден тодоров на депутатски въпрос на Петър Кьосев ( " Продължаваме промяната - Демократична България " ).

Сградата, която е архитектурно-строителен монумент на културата с локално значение, е предадена в благосъстоятелност на Министерството на културата през 2020 година, само че към този момент не се употребява. През предходната година е осъществен настоящ ремонт на покрива и улуците и са сложени защитни мрежи.

Основен ремонт на постройката е плануван за тази година, само че публичната поръчка за плана и изпълнителя към момента не е оповестена, се споделя в отговора на министъра.

Преди да бъде даден на Министерството на културата, парцелът се стопанисваше от Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добито имущество (КПКОНПИ). През лятото на 2019 година трябваше да стартира цялостна реституция на постройката, като планът беше за 3.5 млн. лева Ръководството на комисията обаче реши, че постройката е несъответствуваща за потребностите на администрацията й и. Оттогава постройката стои затворена.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР