Националът Димитър Димитров беше обявен за най-добър баскетболист на Пловдив

...
Националът Димитър Димитров беше обявен за най-добър баскетболист на Пловдив
Коментари Харесай

Димитър Димитров беше обявен за баскетболист №1 на Пловдив за изминалия сезон

Националът Димитър Димитров беше разгласен за най-хубав баскетболист на Пловдив за миналия сезон. Това стана след провеждането на анкетата на осведомителна организация " Темпо Нюз " и електронният уебсайт TempoNews.net, взаимно с клубното управление на БК Академик Бултекс 99.

Право на глас имаха единствено спортните публицисти, които със своя избор отредиха 47 точки на възпитаника на пловдивската школа. Втори с 34 точки е Мартин Дурчев, пред Васил Бачев с 10 точки. Първите двама няма да бъдат част от мъжкия отбор на Академик Бултекс 99 през новия сезон. Димитров ще продължи кариерата си в Балкан, а Мартин Дурчев реши да постави завършек на кариерата си. Специалната купа на спечелилия беше връчена от президента на клуба Васил Врачев.

" Това е доста хубава самодейност. Радвам се, че момче от Пловдив завоюва тази анкета, уповавам се класацията да продължи и в идващите години и да става все по-оспорвана. Пожелавам на Митко триумф в новия му клуб и в националния тим ", сподели Васил Врачев.

" Митко ще ни липсва, както и Мартин Дурчев, само че привлякохме нови играчи и считам, че още веднъж ще бъдем конкурентноспособни. Ще се борим още веднъж за първата четворка, само че в случай че не успеем - няма да е съдбовно. Смятам, че шампионатът ще бъде с една концепция по-добър. Това е концепцията да се подвига равнището на баскетбола в България. Клубът се разраства, имаме потребност от хора, по тази причина имаме нов треньор - Дарко Костич, а Асен Николов пое функционалностите на основен управител. В началото бях самичък с трима треньори и започнахме от нулата. Сега четвърти сезон ще играем в елита, което по никакъв начин не е малко. Всяка една година надграждаме. Спортният шеф Тина Димитрова се включи доста добре. В идния сезон има концепция да играем повече мачове в Колодрума. Работим с триумф и при подрастващите, 14-годишните момчета реализираха невиждан триумф и завоюваха и трите купи, за които играха - състезание, Купа на България и Балканска купа Ц без нито една загуба от български тим. Искаме да превърнем и по-големите възрасти във фактори, които да се борят за трофеи, и да създадем от Пловдив баскетболен център на България. Трудно е, тъй като има недостиг на треньори, само че всичко това го вършим за положителното на града и на баскетбола ", сподели още Васил Врачев.

" Благодаря на всички, които са дали своят вот в анкетата. Радвам се, че съм имал мощна конкуренция, благодаря на съотборниците ми, с които ще си останем другари цялостен живот. Надявам се идващият победител в тази анкета да усъвършенства триумфите ми. Радвам се, че конкуренцията тук става все по-голяма, тъй като когато има такава има надграждане, другояче се стои на едно равнище ", сподели Димитър Димитров.

" Искам да изразя моята признателност към тима. И трите пъти, в които съм играл тук, съм се чувствал като вкъщи си. Академик Бултекс 99 ми подаде ръка в доста значими моменти и това няма да го не помни - предходната година след травмата ми, и тази след обединяването на Левски и Лукойл, когато се оказах нежелателен в новия отбор. Надявам се с игрите ми и тези на целия тим да сме зарадвали пловдивската общност и да сме запалили децата по спорта, което е най-важното. Направихме добър сезон, който можеше да бъде още по-добър с малко шанс и по-голяма психическа резистентност от наша страна. Отивам в клуб с обичаи, главното, което надви за сложното ми решение бе опцията да играя в мощен европейски клубен шампионат. Искам да оказа помощ на Балкан да печели в Европа, а в шампионата се надявам да се борим с Левски Лукойл за купата. Смятам, че шампионата ще бъде още по-оспорвано от предишното. Отборите вършат мощни селекции -Академик Бултекс 99, Рилски състезател, Балкан, Левски Лукойл и Берое ще си оспорват призовите места, без да изключвам младия отбор на Академик Сф, както и Ямбол и Спартак Плевен. Искам да надвивам и с националния тим ", добави Димитров.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР