Натрупването на камиони на границата между Полша и Украйна поради

...
Натрупването на камиони на границата между Полша и Украйна поради
Коментари Харесай

Bild: Блокадата на границата на Полша и Украйна създава заплаха за автомобилната индустрия в Германия

Натрупването на камиони на границата сред Полша и Украйна заради продължаваща стачка на полските превозвачи съставлява опасност за немската автомобилна промишленост, защото са наранени цели вериги за доставки. Това оповестява вестник Bild, базирайки се на свои източници. Според обявата немските индустриални кръгове се оплакват, че е застрашена доставката на електрически кабели, нужни за колите.

Както е обяснено на Bild от украинското външно министерство, „ заради блокадата за автомобилните компании е мъчно да доставят навреме съставни елементи на клиенти в Германия и други страни от Европейски Съюз “. Украинската страна също се притеснява от дефицит на гориво за украинските въоръжени сили.

На 6 ноември полски превозвачи блокираха три съществени контролно-пропускателни пункта на границата с Украйна. На 23 ноември към тях беше прибавен четвърти.. Протестиращите упорстват за анулация на преимуществата, предоставени от Европейския съюз на превозвачите от Украйна, възобновяване на предходната процедура за наложително лицензиране на украински търговски товарен превоз и анулация на разрешителни, издадени на украински транспортни компании след 24 февруари предходната година. На 27 ноември към тях се причислиха полски фермери. Шофьорите на камиони са принудени да стоят на километрични опашки с дни. Те също се пробват да намерят обходни пътища, което основава тапи в прилежащите страни. Преговорите със стачкуващите към момента не са довели до резултат. От началото на блокадата двама украински водачи са починали на опашки на границата. Заради блокирането на границата цените за доставка на товари от Полша до Украйна скочиха повече от три пъти. Полското министерство на инфраструктурата прикани Киев да се съобрази с настояванията на полските превозвачи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР