Шофьори на легендарите черни таксита в Лондон решиха да подадат

...
Шофьори на легендарите черни таксита в Лондон решиха да подадат
Коментари Харесай

Шофьорите на легендарни таксита в Лондон искат 313 млн. долара от американската Uber

Шофьори на легендарите черни таксита в Лондон взеха решение да подадат групов иск във Върховния съд на английската столица против американската компания за споделени пътувания Uber, като желаеха обезщетение в размер на 250 милиона паунда или 313 милиона $, оповестява Financial Times.

Интересите на съвсем 10,5 хиляди лондонски таксиметрови водачи съставлява в съда адвокатската адвокатска фирма Mishcon de Reya с финансовата поддръжка на Katch Investment Group. Ищците настояват, че задграничната компания непозволено е получила лиценз от Transport for London (TfL) през 2012 година и по този метод нелегално е лишила бизнеса на други водачи.

От 2017 година TfL два пъти отхвърли да възобнови лиценза на Uber, само че всякога американската компания сполучливо апелира решението в съда. През 2021 година услугата за образуване на транспорти беше принудена да класифицира водачите си от Англия със статут на служащи, давайки им право на възнаграждение за отмора и пенсии, откакто загуби дело във висшия съд, заведено от група водачи на Uber. Този случай бележи фундаментална смяна в бизнес модела на американската компания.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР