НАТО засилва химическата и ядрената отбрана на своите сили в

...
НАТО засилва химическата и ядрената отбрана на своите сили в
Коментари Харесай

НАТО засилва химическата, биологична и ядрена отбрана на източните флангове

НАТО ускорява химическата и нуклеарната защита на своите сили в Източна Европа в лицето на страховете от войната на Русия против Украйна, сподели в четвъртък ръководителят на алианса Йенс Столтенберг, оповестяват Агенция Франс Прес и " Ройтерс ".

" Нашият върховен боен пълководец военачалник Уолтърс задейства детайлите за химическа, биологична, радиологична и нуклеарна защита на НАТО , а съдружниците разполагат спомагателна химическа, биологична и нуклеарна отбрана, с цел да подсилят нашите съществуващи и нови бойни групи ", сподели Столтенберг пред публицисти след срещата на върха на НАТО в Брюксел.

След изключителна среща на върха на военния алианс в четвъртък, генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг сподели пред кореспонденти в Брюксел, че решението идва, когато съдружниците подхващат ограничения да оборудват Украйна със лична биологична отбрана .

Столтенберг направи известието като част от редица нови ограничения, подхванати от военния алианс за усилване на наличието си в Източна Европа на фона на възходящата съветска опасност , сподели той.

Притесненията им произтичат от съветската дезинформация, че Съединени американски щати оказват помощ на Украйна в основаването на биологични оръжия . Американските чиновници подлагаха на критика Москва за разпространяването на недоказани изказвания като допустима въведения към евентуално предприемане на лични биологични или химически офанзиви против Украйна.

Този боязън бе задоволителен за НАТО да усили помощта си за Украйна, сподели Столтенберг. " Съюзниците се съгласиха да доставят съоръжение, което да помогне на Украйна да се защищити от химически, биологични, радиологични и нуклеарни закани ", сподели той.

" Това може да включва съоръжение за разкриване, отбрана и здравна поддръжка , както и образование за дезактивация и ръководство на рецесии ".

Ако се случи химически удар в Украйна, последствията от него могат да се разлеят в други елементи на Европа , сподели Столтенберг. Това значи, че съдружниците от НАТО би трябвало да бъдат готови за най-лошите сюжети .

" Всяко потребление на химическо оръжие ще промени напълно естеството на конфлик та, ще бъде жестоко нарушаване на интернационалното право и ще има необятно публикувани последствия ", сподели Столтенберг.

" Това ще засегне хората в Украйна, само че има и риск да има директен резултат върху хората, живеещи в страните от НАТО , тъй като можем да забележим замърсяване, можем да забележим разпространяването на химически сътрудници или биологични оръжия в нашите страни ".
 Байдън: НАТО ще се приготви за по-опасна среда
Байдън: НАТО ще се приготви за по-опасна среда

Байдън може да посети границата с Украйна в петък или да се срещне с бежанци
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР