НАТО забрани официално на служителите си да изтеглят приложението за

...
НАТО забрани официално на служителите си да изтеглят приложението за
Коментари Харесай

НАТО забрани използването на TikTok на служебните устройства

НАТО забрани публично на чиновниците си да изтеглят приложението за обществени медии TikTok на предоставените им служебни устройства, заяви Си Ен Ен, базирайки се на вътрешна информация. Забраната е обвързвана със съображения за сигурност, предава Българска национална телевизия.

Тази заран високопоставени представители на НАТО са изпратили напътствие до чиновниците, в която се оповестява за възбраната. С бележката възбраната е оповестена публично, само че по този начин или другояче TikTok и преди не е можело да се употребява на устройства, предоставени от НАТО заради вътрешни механически ограничавания, споделят чиновниците.

" Киберсигурността е главен приоритет за НАТО - имаме строги условия за установяване на приложенията за служебно прилагане. TikTok не е наличен на устройствата на НАТО ", съобщи почитан чиновник пред Си Ен Ен.

НАТО е последната държавна организация, която забрани приложението заради опасения, че китайското държавно управление може да има достъп до данните на потребителите на TikTok посредством китайската компания майка Bytedance. Съединени американски щати, Обединеното кралство, Норвегия, Европейският парламент и други страни към този момент не разрешиха приложението на предоставени от държавното управление устройства.

Главният изпълнителен шеф на TikTok Шоу Чу акцентира пред американските законодатели по-рано този месец, че компанията е изцяло самостоятелна от Пекин, и съобщи, че " не е видял доказателства, че китайското държавно управление има достъп до тези данни; те в никакъв случай не са ни питали, ние не сме ги предоставяли ".

Той добави, че TikTok реалокира данните си в Съединени американски щати, с цел да бъдат съхранявани на американска територия от американската компания Oracle.

" Така че рискът би бил сходен на този, при който всяко държавно управление се обръща към американска компания с искане за данни ", сподели той.

Въпреки това западните държавни управления остават скептични.

Държавният секретар Антъни Блинкен съобщи пред Конгреса по-рано този месец по време на настрана чуване, че " TikTok би трябвало да бъде преустановен по един или различен метод ". " Ясно е, че ние, администрацията и други, сме се захванали с предизвикването, което то (приложението) съставлява, и подхващаме дейности за справяне с него. "
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР