НАТО обвини Русия в нарушаване на ядрен договор, съобщава Политико.

...
НАТО обвини Русия в нарушаване на ядрен договор, съобщава Политико.
Коментари Харесай

НАТО скочи на Русия: Заплаха сте, нарушавате ядрен договор

НАТО упрекна Русия в нарушение на нуклеарен контракт , оповестява " Политико ".

Преди среща на военните министри генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг изиска Кремъл да даде пояснение за нова ракета.

Русия има нов тип ракета , която заплашва Европа. Това е в нарушаване на нуклеарен контракт. НАТО желае неотложно пояснение, прикани Столтенберг.

На конференция преди срещата с военните министри Столтенберг намерено упрекна Москва в нарушение на Договора за очистване на ракетите със междинен обхват на деяние от 1987 година , който не разрешава цялостен клас ракети, които могат да бъдат употребявани от Русия по цели в Европа.

" Сега този контракт е под опасност поради дейности на Русия ", предизвести генералният секретар.

Договорът от 1987 година не разрешава всички ракети с обхват на деяние сред 500 и 5 500 километра . Също не разрешава американските крилати ракети " Пършинг ", които са обсъждани от Русия като сериозна опасност.

От 2014 година Съединени американски щати упрекват Русия в нарушение на контракта. Вашингтон наложи наказания на Москва, с цел да принуди страната да го извършва. Но откакто Съединени американски щати постановиха други наказания на Русия за Крим и Източна Украйна, ограниченията по отношение на контракта явно не са оказали резултат.

Русия не е предоставила надеждна информация за тази нова ракета, продължи Столтенберг.

Според него Москва неотдавна е признала , че има нова ракетата със междинен обхват на деяние, наречена 9M729 (или SSC-8), която нарушава контракта.

След години на отказване Русия неотдавна призна, че има нова ракетна система, наречена 9M729., означи той.

Кремъл отхвърля, че нарушава контракта и в това време упреква Съединени американски щати в нарушение на съглашението със системата за противоракетна защита в Европа, в това число в Румъния.

В известие през декември 2017 година Държавният департамент на Съединени американски щати назова контракта " опора на интернационалната сигурност и непоклатимост ".

Срещата на военните министри е първото заседание на най-високо равнище от пагубната среща на върха през юли, когато президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп заплаши да извади страната от военния съюз , в случай че страните членки не усилят разноските за защита.

Министрите ще обсъдят този проблем, както и развиването в Македония и Грузия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР