Натиск на българските власти върху австрийските компании в България не

...
Натиск на българските власти върху австрийските компании в България не
Коментари Харесай

България започна засилени гранични проверки на товарите за Австрия

Натиск на българските управляващи върху австрийските компании в България не се оказва. Това съобщи финансовият министър Асен Василев пред публицисти. Той обаче призна, че по искане на Австрия всички товари от и към нея се подлагат на засилени инспекции от Агенция „ Митници “. И уточни, че това към този момент основава напрежение.

Това, което ние вършим, и където има диференцирано отношение по отношение на Австрия, са инспекциите на Агенция „ Митници “, където всички товари от и до там, минават цялостния набор от инспекции – с изключение на през БАБХ, през инспекция и на рентген и в случай че се откри проблем там, минават и през ръчни инспекции. Това е по искане на австрийската страна за засилени инспекции на товари от и до нея “.

Той акцентира, че това към този момент основава напрежение, тъй като рентгените на границата са малко. Предвидено е да се дадат пари за закупуването на още такива устройства, само че те ще бъдат сложени предпочитано на външните граници за Европейски Съюз, каквато е Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “ с Турция. Там има единствено 2 рентгена на 10 от лентите.

Инвестиции на границите с Европейски Съюз няма да вършим, тъй че там може да се чакат забавяния “, сподели още той.

Повод за изявлението му бе информацията на държавната телевизия, че Националната организация за приходите (НАП) е почнала инспекции на австрийските компании Billa и OMV. Впоследствие от приходната организация обявиха, че „ текат инспекции в разнообразни търговски обекти в столицата и страната “, без да загатват въпросните вериги.

Проверките са регулярни и няма нищо извънредно или преднамерено в тях. Те не са ориентирани към съответни компании “, показва шефът на Национална агенция за приходите Румен Спецов.

Финансовият министър удостовери това и посочи, че става въпрос за инспекции в още 500 – 600 до 700 компании в страната. Той изясни, че те са свързани с влизането в действие на нови ограничения от 1 януари за стоките с висок фискален риск.
Австрийските компании търсят сътрудници и снабдители в България
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР