Настояваме Министерството на отбраната тази година повече съвместни учения със

...
Настояваме Министерството на отбраната тази година повече съвместни учения със
Коментари Харесай

Атлантическият съвет: МО да спре ученията със сръбската армия

Настояваме Министерството на защитата тази година повече взаимни учения със сръбските въоръжени сили да не организира. Това желаеха от Атлантическия съвет в България единствено няколко часа след изказването на сръбския президент Александър Вучич, че България е длъжна да доставя съветски газ на Сърбия, представени от БГНЕС.

" Призоваваме държавното управление да реагира съответно на тази провокация на Вучич. Настояваме Министерството на защитата тази година повече взаимни учения със сръбските въоръжени сили да не организира. Ако за тази година е планувано още веднъж присъединяване на сръбски военни на обичайното обучение на зенитния полигон в Шабла, Министерството на защитата би трябвало неотложно да анулира сръбското присъединяване и да го оповести обществено незабавно пред обществото и съдружниците ни ", приканват от Атлантическия съвет.
" Сърбия е най-близкият съветски съдружник на Балканите, не осъжда уверено експанзията на Русия срещу Украйна и обичайно организира учения с съветската войска - войска на страна агресор, който гази интернационалното право и прави военни закононарушения и закононарушения срещу човечеството в Украйна! Българската войска не може да взе участие в учения с въоръжените сили на страна, която тренира дружно с съветската войска. Ако военното ни ведомство още не е стигнало до този изострен въпрос, настояваме министър Заков още на първата седмична оперативка да извика началника на защитата и да даде съответното предписание ", споделят още от Атлантическия съвет.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР