Настояваме кметът Йорданка Фандъкова да направи пълен отчет за наложените

...
Настояваме кметът Йорданка Фандъкова да направи пълен отчет за наложените
Коментари Харесай

Калоян Паргов: Фандъкова да даде пълен отчет за наложените глоби на фирми-изпълнители на ремонти в София

Настояваме кметът Йорданка Фандъкова да направи цялостен доклад за наложените от Столична община санкции към фирми-изпълнители на поправки в София за последните 4 години. Също по този начин настояваме тя да покаже и да потвърди с документи какъв брой от тези наложени санкции са платени.

Това съобщи водачът на БСП-София и ръководител на групата на социалистите в СОС Калоян Паргов. Поводът е "горещата тематика " в последните дни за качеството на ремонтите на пътната мрежа след жестоката злополука край Своге, която лиши 17 човешки живота, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия. "След този драматичен случай стартира познатата порочна процедура - прекачване на отговорности сред разнообразни институции за некачествено свършена работа при ремонта. Основното забъркано име е на компания "Трейс груп ", която беше в епицентъра и на абсурда с ремонта на столичния бул. "Дондуков ", разяснява Калоян Паргов. - Всички помним какво се случи тогава. Ремонтът закъсня с два месеца, а кметът Фандъкова се опита да потуши гнева на жителите с гръмката закана, че ще постанова санкция от 80 000 лв. дневно на фирмата-изпълнител за всеки отложен ден. Освен това чухме кметът да се хвали, че навръх "Трейс " е наложила най-високата санкция от близо 500 000 лв.. С сътрудниците от Българска социалистическа партия в СОС чакаме да потвърди това изказване с документи. И да заяви по кое време и дали въобще е платена тази санкция. Все отново "Трейс груп " е компанията с най-вече извоювани публични поръчки на Столична община за близо 63 милиона лв. за последните 4 години. Освен на "Дондуков ", имаше огромни проблеми с ремонта, изпълнен тъкмо от тази компания, и на "Цариградско шосе ". Трябва ли да чакаме да се случи покруса като тази край Своге и в София, с цел да стартираме да направляваме и да търсим отговорност за некачествените поправки от компаниите, изпълняващи публични поръчки?! "

Калоян Паргов добави, че до момента има информация само от медиите за закани на кмета, че ще постанова жестоки санкции на компаниите за некачествено осъществяване. "Не знаем по кое време и дали въобще са наложени такива след другите PR-акции, в които кметът Фандъкова толкоз уверено размахваше пръст, разяснява още Калоян Паргов. - Не знаем и дали въобще са плащани тези санкции. Затова с сътрудниците от групата на Българска социалистическа партия в СОС настояваме кметът да направи цялостен доклад за последните 4 години. Да каже и да потвърди с документи какъв брой са наложените през това време санкции, кои фирми-изпълнители на поправки в София са санкционирани, за какви нарушавания и дали са платени тези санкции. Очакваме още на първата сесия на СОС на 13-и септември Йорданка Фандъкова да осведоми общинските съветници и обществеността по поставените от нас въпроси. В противоположен случай ще считаме, че заканите й за налагане на санкции са единствено детайл от PR-стратегията й с единствена цел за следващ път да излъже и да заблуди жителите на София ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР