Настоящият пилот на Ferrari Себастиан Фетел ще премине в тима

...
Настоящият пилот на Ferrari Себастиан Фетел ще премине в тима
Коментари Харесай

Официално: Себастиан Фетел ще премине в тима на Aston Martin

Настоящият водач на Ferrari Себастиан Фетел ще премине в отбора на Aston Martin във Формула 1 след края на актуалната акция. Това бе доказано от тима, в този момент прочут като Racing Poing, преди началото на спортния уикенд за Гран При на Тоскана.

Слуховете за прекосяване на Фетел в основания в Силвърстоун тим се появиха малко откакто стана ясно, че той ще напусне Маранело в края на 2020 година, само че те неколкократно бяха опровергавани както от самия Фетел, по този начин и от шефа на Racing Point Отмар Шафнауер.

Първото парче от пъзела, който трябваше да бъде подреден, с цел да може Фетел да мина в Силвърстоун падна късно нощес, когато Перес разгласи, че макар подписаното от него съглашение до края на 2022 година, той ще напусне отбора две години предварително. Потвърждаването на идентичността на неговия заместител не се забави доста и това се случи в навечерието на старт номер 1000 във Формула 1 за Ferrari.

„ Всички в Силвърстоун за разчувствани от тази вест. Себастиан е потвърден първенец, който ще донесе печеливша просвета, която съответствува с нашита упоритости за бъдещето като Aston Martin. В събота и неделя следобяд, Себастиан е един от най-хубавите в света и аз не мога да се сетя за по-добър водач, който да ни поведе в тази нова епоха. Той ще има основна роля в напредването на тима на идващото равнище “, показа Шафнауер.

„ Щастлив съм най-сетне да разглася тази вълнуваща вест за моето бъдеще. Горд съм да кажа, че ще съм водач на Aston Martin през 2021 година. Това е ново премеждие за мен с една именита марка. Бях изумен от резултатите, който тима реализира през тази година и имам вяра, че бъдещето ще е още по-светло “, разяснява Фетел във връзка своето прекосяване в английския отбор.

Договорът на четирикратния международен първенец ще е за най-малко две година, като точната му дълготрайност на се оповестява. В Aston Martin той ще си партнира с канадеца Ланс Строл, чието място малко или доста в никакъв случай не е било под опасност, защото неговият татко Лорънс Строл е притежател на тима.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР