Настоящата ситуация изисква политическо лидерство - човек, който ще е

...
Настоящата ситуация изисква политическо лидерство - човек, който ще е
Коментари Харесай

Панчугов: Има очакване в обществото за промяна на политическия модел

Настоящата обстановка изисква политическо водачество - човек, който ще е наясно, че ще заплати цената за много непопулярни политически решения, комплицирана игра в търсене и нагалане на консенсус и вдишване на политическа отговорност.

Това съобщи пред NOVA NEWS политологът доцент Христо Панчугов. Според него Българска социалистическа партия са осъзнали, че „ Продължаваме Промяната ” им „ лишават от идентичността ”.

Той счита, че държавно управление на малцинството минава през две условия - основаване на доверие и диалог за дневния ред, по който ще работи.

„ Има очакване в обществото за смяна на политическия модел. Това направи и Има Такъв Народ, и Политическа партия спечелили в предходните избори ”, сподели Панчугов. Той изясни, че вместо да се концентрират върху промените, които да създадат невероятно харченето на обществения запас по метода, по който се харчеше преди този момент, понижаване равнищата на корупцията, невъзможни практики, свързани с спор на ползи, те са избрали да се фиксират върху отмъщението и „ изчегъртването ”.

Политологът счита, че това е довело до привършване на диалога за политическата стратегия. Според него връзката се е концентрирала върху тематиките за прокурора Иван Гешев, за Бойко Борисов,вместо в разговора за промени. Панчугов твърди, че Политическа партия би трябвало да дадат работещи политически решения и да излязат от популизма. Ако продължат със тактиката на втълпяване, радикализация, отсрещната страна ще отговори със същото и те ще се трансфорат в част от историята, счита той.

Според Панчугов данните, че 70% от популацията не желае България да изпраща оръжия на Украйна, са „ тежка нечиста сделка ” и връзката сред изпращане на оръжия и влизане в спора е операция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР