Настоящата сделка с Иран работи ефективно. Това заяви върховният председател

...
Настоящата сделка с Иран работи ефективно. Това заяви върховният председател
Коментари Харесай

ЕС подкрепя споразумението с Иран

Настоящата договорка с Иран работи дейно. Това съобщи висшият ръководител на Европейски Съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Федерика Могерини, представена от France 24.

По-рано президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп още веднъж се изрече отрицателно по отношение на съглашението за нуклеарната стратегия на Иран. Това стана по време на негова среща с френския президент Еманюел Макрон,

Самият Макрон съобщи, че съглашението не трябва да се приключва, преди да има ясна негова опция. Все отново съгласно него може да се сътвори и ново съглашение, основано на сегашното.

Могрини ясно съобщи, че Европейски Съюз поддържа договорката. По въпроса тя получи поддръжката на Германия. Според специалисти е допустимо през идващите седмици Тръмп да анулира съглашението.

Той към момента не е съобщил публично за сходни проекти. В момента се водят диалози по тематиката в американската администрация.

„ Искаме това съглашение да бъде непокътнато. Важно е Съединени американски щати да са част от него “, съобщи немският външен министър Хайко Маас.

Според Тръмп съглашението не е сполучливо при оправянето с програмата за балистични ракети на Ирани дейностите на страната в района. Европейски Съюз прикани за обособени договаряния по тези въпроси.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР