Настоящата 2023г. трябва да остане в историята като една от

...
Настоящата 2023г. трябва да остане в историята като една от
Коментари Харесай

Контрера след убийството на Алексей: Ще има още кръв, това е само началото. Страшни неща ще стават

Настоящата 2023г. би трябвало да остане в историята като една от най-срамните за структурите ни за сигурност. Копаем ново дъно, катерим нови върхове на провали… Случва се това, което чухме в оня запис на Политическа партия.
Няма по какъв начин да не се стигне до тук след три години „ смяна “, политически и управнически вакуум, откакто една камара инцидентно попаднали по върховете на властта се упражняваха в и върху бранш „ Сигурност “. Така стигаме до куриозът, синтезиран в следното умозаключение „ В бранш „ Сигурност “ няма сигурност “. Заключението не е мое, а на ескперти, работещи в системата… Действително след упражненията в последните три години, след вихрещата се тотална политизация на Министерство на вътрешните работи и ДАНС, резултатите са такива каквито са. Имаме служби за частна приложимост, имаме служби за политическа приложимост и поръчки. Сигурността обаче я няма. Кадровите кадрили демотивираха чиновниците, сътвориха една параноична среда за работа, неналичието на вероятност и непоклатимост направи цели структури на практика неработещи. Оперативната работа напълно замря, тъй като каква мотивация да има човек за работа, когато събраното на идващия ден е притежание на външни кръгове, а много постоянно течът стига до разследвания…
По-страшното е, че това не е краят на свободното рухване. Още страшни неща има да стават. Показните и поръчкови убийства са единствено детайл от веригата. Да не забравим, че имахме атентат против Главния обвинител на страната, имаме невиждан пробив в граничната сигурност, а през границата на ура с изключение на мигранти минават и много други работи. В същото време на политическия небосвод имаме едно желание за още и още политическа интервенция в службите, за още безпринципно и необмислено кадруване, за поръчкаджийски задания. Стигнали сме до там, че кадровия офицер от Министерство на вътрешните работи, в този момент министър, се изпусна, че той кадрувал в Министерство на вътрешните работи. Все съм си мислел, че по закон професионалното управление в лицето на Главния секретар кадрува, а нещата се случват посредством състезания. По закон, да, де факто не. Така стигаме и до идващото окровение – поставям хора, на които имам вяра. Ама те шефовете на регионални дирекции не са изповедници, а се поставят да реализират резултати. Не сме в частна компания, където да си назначаваш хора по благосклонности.
Трагедията е цялостна, само че това е единствено началото. Ще направя и една догадка – вакуумът в Министерство на вътрешните работи, ДАНС и разузнаването ще роди свободни територии на улицата. Вероятно вървим към ново систематизиране на територии, бизнеси, да ги назовем, хора и въздействие. А това се случва и ще се случи с още кръв.
Да, пристигна Промяната. Не е такава, каквато ви я дадоха обещание, само че е смяна. Сега въпросът е по какъв начин по-скоро да се оттървем от цялата тайфа, преди да са закрили страната дефинитивно!
От Facebook профила на Карлос Контрера, Вътрешна македонска революционна организация
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР