Наставникът на ЦСКА - Саша Илич, засипа с похвали треньора

...
Наставникът на ЦСКА - Саша Илич, засипа с похвали треньора
Коментари Харесай

Саша Илич за Вечното дерби: Най-важният мач в българското първенство

Наставникът на ЦСКА - Саша Илич, засипа с похвали треньора на Левски Станимир Стоилов. Двата тима излизат един против различен в неделя, а сръбският експерт приказва през днешния ден пред медиите.

“Предстои ни най-важният мач в българското състезание - дербито. Ако има ентусиазъм, някой футболист може да донесе успеха с една обстановка. Ако я имаме, футболистът не може самичък да го направи, в случай че тимът не играе добре ”, сподели Илич и добави, че към момента не знае дали някой от новите ще стартира в титулярния състав.

“Като състезател са ме учили, че моментната форма и резултатите не оказват въздействие. Левски е доста добър тим, който е воден от приказен треньор. Един от най-хубавите български треньори. Ние също имаме нашите мощни страни. Смятам, че който направи по-малко неточности, той ще победи.

Виждам, че Левски вкарват доста голове и не виждам да имат проблеми в завършващата фаза. От друга страна каквото и да приказваме, то няма значение, тъй като това е по-специален дуел. Разполагам с тим, който е изиграл много дербита. Ще желая да сведат грешките до най-малко и да се забавляват в най-големия мач от българското състезание.

Една самостоятелна неточност може да ни коства загубата. Ако си задоволително съсредоточен, не би трябвало да правиш неточности. Мачът ще бъде пред цялостни трибуни и може да бъде нож с две остриета. Ние разполагаме футболисти, които са задоволително опитни и не би трябвало да им въздействат тези неща.

Искаме да водим играта в доста по-големи моменти и работим за това в тренировките. Футболистите нямат потребност от спомагателна мотивация, тъй като всички знаят какво може да им донесе този мач. Това, което още веднъж желая да кажа, е да играят мъдро, да не се въздействат от атмосферата и да бъдат съсредоточени.

Българските футболисти доста по-добре осъзнават какво е този мач. Те са родени тук, чудесно знаят защо става въпрос и каква е атмосферата. Но даже и с повече чужденци при нас имам вяра на футболистите си, тъй като имат по 7-8 дербита ”, обясни Илич, който не дефинира неделната среща като опция за реванш след изгубения край за Купата.

“Не чакам реванш и компенсация. Не обичам да обмислям по този метод. Да, желаеме да изправим нещата.

Една победа в дербито може да донесе доста, изключително в психически проект. Отлично го знам това, тъй като имам задоволително дербита като футболист. Знам, че с едно дерби даже от време на време можеш да спасиш сезона.

Нека не забравяме, че става въпрос за състезание, от което е минало 1/3 - 1/4. Всичко ще броим най-после. Опитваме се с игра, победи и показване да върнем почитателите на трибуните ”, приключи треньорът на ЦСКА.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР