Наставникът на Милан Стефано Пиоли коментира предстоящия мач срещу Верона,

...
Наставникът на Милан Стефано Пиоли коментира предстоящия мач срещу Верона,
Коментари Харесай

Пиоли: Иска ми се да бях с 30 години по-млад, за да изляза на терена с моите играчи

Наставникът на Милан Стефано Пиоли разяснява идния мач против Верона, някои от своите играчи, както и тематиките с травмите в тима и сгъстената му стратегия.

" Иван Юрич прави доста добра работа. Въпреки че смени толкоз доста играчи, той резервира един атакуващ и техничен тим. Такъв, против който би трябвало да се изправиш с огромно внимание. Той спря Ювентус, като също по този начин победи Аталанта и Наполи. Ще би трябвало да сме внимателни и доста да се движим, те са положителни в единоборствата. Срещу Верона направихме равенства предходната година и през този сезон. Това е конкурент, който ни основава компликации, само че би трябвало да сме готови. Рафаел Леао? Той би трябвало да дава най-хубавото от себе си във всеки мач. Точно това и прави. Срещу Удинезе той не откри печелившата игра, техните бранители се оправиха по-добре от нас. Леао знае, че към момента би трябвало да работи върху това. Необходимо е както той, по този начин и тимът да имат неизменност в представянето си.

Алесио Романьоли? Той одобри решението ми да го оставя запаса против Рома. Не го направи на драго сърце, само че той одобри моя избор с професионализъм и по-късно беше подготвен за мача с Удинезе. В предишния дуел бяхме по-бавни от елементарното с топката. Трябва доста да се движим. Верона се пробват да търсят повече единоборства. Ако изиграем по-техничен мач, ще имаме своите шансове. Исмаел Бенасер? Той имаше две травми, като се опитваме да го върнем на терена в най-хубавото му възвожно положение. Момчето го е боязън, то работи старателно, с цел да се върне във върхова форма. Всички, които липсват, са значими. Трябва да имаме вяра в нашите си качества. Вече показахме, че можем да играем.

Контузиите? Работим върху това, като сме доста деликатни в натоварванията. За страдание, присъединяване ни в доста шампионати ни сътвори компликации. За първи път имаме толкоз доста контузени, само че работим върху това да ги понижим. Сгъстената стратегия? Да играем на всеки три дни е част от нашия път. В Рим се справихме добре, против Удинезе не успяхме да го създадем, само че ще имаме опция да се реваншираме за това на следващия ден. Браим Диас или Раде Крунич? Двамата имат разнообразни характерности. Крунич е добре и си умря в сряда, тъй че е по-вероятно той да играе. На моите играчи бих споделил, че ми се желае да съм с 30 години по-млад, с цел да изляза на терена дружно с тях. Не знам дали биха били щастливи, само че подобен би трябвало да е духът ни ", съобщи Пиоли на днешната си конференция.
Серия А 26 кръг, неделя 7 март  Верона 16:00предстои  Милан
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР