Наставникът на Барселона Роналд Куман няма никакво намерение да си

...
Наставникът на Барселона Роналд Куман няма никакво намерение да си
Коментари Харесай

Куман предупреди бъдещия президент на Барселона: Имам договор за още една година!

Наставникът на Барселона Роналд Куман няма никакво желание да си потегля след след края на сезона, без значение че някои от претендентите за президент към този момент са набелязали други наставници. В неделя един всред Жоан Лапорта, Виктор Фонт и Тони Фрейша ще бъде определен за началник на каталунците и не е изключено той да изиска да докара нов треньор от лятото.

“Засега не съм приказвал с никого за бъдещето си, тъй като би трябвало да изчакаме да забележим кой ще е президент. След това ще би трябвало да се срещнем с неговия екип и да говирим. Ако обаче те мислят, че аз няма да съм значим за бъдещето, ще имаме проблем, тъй като имам контракт за още един сезон”, съобщи Куман през днешния ден.

При идването си преди началото на сезона нидерландецът подписа за 2 години, само че съгласно някои информации става дума за 1+1 години - т.е втората не е наложителна. С днешното си изявление обаче Куман опровергава това.

Бъдещето на някогашния защитник значително зависи от реванша против Севиля от полуфиналите за Купата на Испания в сряда. “Лос кулес” изостават с 0:2 след първия дуел и са на крачка от отпадане. Евентуално елиминиране съвсем несъмнено ще значи сезон без трофей.

През уикенда Барса съкруши севилци с 2:0 за състезание, и то като посетител, с което сподели, че има сили да преодолее коравия противник. “Този мач в този момент е доста значим за целия ни сезон. Показвали сме, че имаме сили за поврат. Ние сътворяваме доста положения и като цяло играем атакуващо”, оптимист е Куман.

Той не съжалява за избора си да се завърне на “Камп Ноу”: “Бях наясно, че в тази обстановка с COVID-19 ще е доста мъчно. Ако не желаех да се занимавам с това, по-добре да бях отпътувал на отмора. Моята работа е да повеждам тима и да се опитам да го изведа от рецесията. Това е най-хубавото място за мен. До последния си ден в клуба ще давам всичко от себе си. А какъв брой време ще остана тук - това не зависи от мен. "

Куман съобщи, че е мощно обиден от ареста на някогашния президент Джосеп Мария Бартомеу и го назова " изключителна персона ", само че следствието против него вреди на репутацията на клуба. Бартомеу, който назначи Куман отпред на отбора през август предходната година, само че подаде оставка през октомври, беше задържан в понеделник дружно с основния изпълнителен шеф Оскар Грау в следствие, обвързвано с изказвания за погрешно ръководство и корупция. Двамата бяха освободени през днешния ден, макар че следствието продължава.

" Когато чух новината, бях сломен, тъй като познавам добре Бартомеу и Грау - сподели Куман. - Чувствам се зле поради тях. Имах хубави моменти с двамата за късото време, а Бартомеу постоянно е бил извънреден човек за мен. Не е добре за имиджа на клуба, само че би трябвало да изчакаме и да забележим какво ще се случи с следствието. Тогава не бях тук, тъй че не мога да приказвам за това, просто би трябвало да се съсредоточим върху работата си и в мача утре”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР