Наставникът на Барселона Роналд Куман изрази съжалението си относно напускането

...
Наставникът на Барселона Роналд Куман изрази съжалението си относно напускането
Коментари Харесай

Куман съжалява за напускането на Меси: Беше удар за всички ни, загубихме много неща

Наставникът на Барселона Роналд Куман изрази съжалението си по отношение на напускането на суперзвездата Лионел Меси. Той също по този начин даде мнението си и за други играчи, които няма да бъдат част от тима през този сезон - Емерсон, Антоан Гризман и Миралем Пянич.

“Още от първия миг, в който разбрахме новината, че той няма да продължи, това беше удар за всички ни, в това число и за мен, тъй като по този начин губиш най-хубавия в света, губиш най-малко 30 гола на сезон и асистенциите му, съперникът се опасява, в случай че той играе… загубихме още доста неща. Отне ни няколко дни, с цел да се съвземем, само че няма по-добро лекарство от това да обърнем страницата, да построяваме нещата повече като тим и да отделяме по-голямо внимание на тактиката, с цел да реализираме количеството голове, от което се нуждаем, с цел да печелим. Напускането на Меси не ни задължава да играем тактически друго, само че има неща без топката, в които тимът може да се усъвършенства. Повече няма да разполагаме с индивиуалната класа на Лео, само че в този момент тимът е по-добър в това да пресира да се сплотява.

Дали е облекчение, че Килиан Мбапе не отиде в Реал Мадрид? Той е измежду най-хубавите в света и, несъмнено, в случай че противник като Мадрид подпише с подобен състезател, той ще стане още по-силен. Надявам се, че всички положителни футболисти, в случай че не дойдат в Барса, ще отидат в тимове от други шампионати. Емерсон? Знаехме за интереса на Тотнъм няколко дни по-рано и по-късно дойде формалната оферта. Знаейки, че имаме футболисти на тази позиция, още един път става въпрос за помощ, с която клубът да завоюва пари. Ако разполагахме единствено с Емерсон и Сержиньо Дест на тази позиция, продажбата му не беше допустима. Не можеш да продадеш всички и да имаш проблеми, тъй като си останал единствено с един десен бек. Но с Дест, Оскар Мингеса и Сержи Роберто, ние имаме трима футболисти, които могат да играят там.

Защо утвърдих прехвърлянето на Гризман, щом останах без Меси? Така е, само че би трябвало да слушаш клуба и да го подкрепяш в деликатните моменти, когато става въпрос за пари. Гризман беше състезател на Барса с доста висока заплата и за клуба беше доста, доста, доста значимо да го остави да се върне в Атлетико Мадрид, с цел да не му изплаща тригодишния контракт. И ти като треньор казваш, че искаш да помагаш на клуба, само че се нуждаеш от различен нападател. Трябва да запълним позицията на Антоан, само че най-много тази разлъка беше финансово значима за клуба. Оплакванията на Пянич? Мисля, че играчът малко е отчаян, което аз разбирам. Но при нашия метод на игра със и без топка той загуби борбата с останалите ни полузащитници. И нищо повече, искам му всичко най-хубаво. Беше мъчно, изпробвахме го, опитахме се и видяхме, че има по-добри футболисти от него. Не желая да приказвам повече за него, той към този момент не е състезател на Барса и почитам мнението на всички, това е”, разяснява Куман в изявление за “Мундо Депортиво”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР