Насроченият за следващата седмица втори телевизионен дебат на президента на

...
Насроченият за следващата седмица втори телевизионен дебат на президента на
Коментари Харесай

Няма да има виртуален дебат между Тръмп и Байдън

Насроченият за идната седмица втори ефирен спор на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп и на неговия противник за поста от Демократическата партия Джо Байдън, няма да се състои, удостовери нощес самостоятелната комисията по президентските диспути, представена от Асошиейтед прес и Ройтерс.

Решението за анулацията е било взето ден откакто комисията разгласи, че дебатът ще се състои " виртуално " поради заразяването на Тръмп с ковид. Тръмп обаче отхвърли да взе участие на спор в подобен формат. След отхвърли на Тръмп, Байдън разгласи, че е насрочил друго предизборно мероприятие за същата вечер.

Екипът на Тръмп настоя дебатът да бъде по първичния вид - с персоналното наличие на подиума на двамата противници, като се аргументира с лекарското наставление, че от събота президентът към този момент ще може да взе участие в обществени събития.

Комисията обаче не одобри този аргумент и се базира на доста опасения за здравни опасности.

Засега третият и финален спор сред двамата противници за Белия дом в изборите през ноември, който по стратегия би трябвало да се състои на 22 октомври в Нешвил, щата Тенеси, не е анулиран, показва АП.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР