Наследственото затлъстяване и по-конкретно синдромът на Прадер-Вили може да бъде

...
Наследственото затлъстяване и по-конкретно синдромът на Прадер-Вили може да бъде
Коментари Харесай

Пробиотиците ни предпазват от наследствено затлъстяване

Наследственото затлъстяване и по-конкретно синдромът на Прадер-Вили може да бъде лекуван благодарение на пробиотици. Подобряването на микрофлората на стомашно-чревния тракт може да бъде от изгода за лекуването на това положение, безапелационни са учени.

Какво съставлява синдромът на Прадер-Вили?

Това е генетично заболяване, което се среща относително рядко – съставлява дефицит на гени в хромозома 15, изясняват ни от организация Синхуа. Страдащите от синдрома изпитват неутолим апетит, който води и до преяждане и надлежно до затлъстяване.

Може да се стигне и до смъртни случаи, показват експертите. До момента на лекарите са известни единствено медикаменти, посредством които може да се потиска апетита. Освен това постоянно се ползва и диета с малко калории, само че всичко това не дава кой знае какъв резултат.

Специалисти от Шанхайския университет забелязали, че децата, които имат този необичаен синдром, имат отклонения на стомашната микрофлора. При децата с естествен темп на напълняване се виждат същите отклонения, показват учените. Тези резултати подсказали на експертите, че положението на децата може да се усъвършенства, като одобряват пробиотици.

Специалистите от Китай провели опит, който траял три месеца. След 12-те седмици гладът на участващите в изследването е взет под надзор, хвалят се китайските експерти. Едно от дечицата, които са били част от опита, е свалило 27 кг – от 100 кг, малчуганът е достигнал 73 кг след края на изследването.

 fast food

Минало проучване на австралийски учени пък откри, че пробиотиците могат да управляват и високото кръвно налягане.

Учени от университета Грифит разкрили, че пробиотиците понижават равнищата на рисковия холестерол, както и на кръвната захар.

Това, от своя страна, ще помогне на ендокринната система да работи по-добре – по този метод ще се реализира равновесие в кръвното налягане, изяснява ръководителят на проучването лекар Джен Сън.

Известно е още, че пробиотиците могат да оказват помощ и при псориазис, както и при хронична отмалялост.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР