Наследникът на трона на Кувейт ще управлява страната, след като

...
Наследникът на трона на Кувейт ще управлява страната, след като
Коментари Харесай

Владетелят на Кувейт е в болница, има временен монарх

Наследникът на трона на Кувейт ще ръководи страната, откакто 91-годишният емир Шейх Сабах ал-Ахмад Ал Сабах беше приет в болница, заяви държавната организация KUNA.

" Престолонаследникът шейх Наваф ал-Ахмад Ал Сабах краткотрайно ще извършва избрани отговорности на емира ", заяви кувейтската организация. По-рано стана ясно, че шейх Сабах, държател на богатата на нефт страна в Персийския залив от 2006 година, е приет в болница, " с цел да се подложи на медицински проучвания ".

През септември 2019 година шейх Сабах също беше в болница за проучвания след идването си в Съединени американски щати, а при визитата си се срещна с президента Доналд Тръмп. Апендиксът на емира беше отхвърлен през 2002 година, две години откакто му беше вграден пейсмейкър.

През 2007 година той претърпя интервенция на пикочните пътища в Съединените щати. Шейх Сабах прикани предходната година за деескалация в Персийския залив, когато напрежението сред Съединени американски щати и Иран ескалира. Той е считан за проектант на външната политика на актуален Кувейт.

Шейх Наваф, който ще извършва длъжността е 83-годишен. Той заема висока служба от десетилетия, в това число е бил министър на защитата и вътрешните работи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР