Наслада за небцето и сетивата ви очаква на Българския фестивал

...
Наслада за небцето и сетивата ви очаква на Българския фестивал
Коментари Харесай

Фестивала на сливата в Троян кани ракиджии и гастрономи на дегустация

Наслада за небцето и сетивата ви чака на Българския фестивал на сливата, който се организира сега в Троян. Празникът с богата стратегия стартира на 19-ти септември и ще трае до 22-ри септември, като през всички фестивални дни той подсигурява доста приятни страсти и занимания.

След като началото на Българския фестивал на сливата бе публично сложено, майстори запретнаха ръкави и се подготвиха да покажат най-хубавото от себе си. Всички те ще се състезават за купата на най-хубав ракиджия.

А ракията с най-отличителни качества ще се изберете през днешния ден и то благодарение на гостите на празника. Организаторите на фестивала осведомяват, че всички искащи да дегустират ароматната сливова ракия, могат да го създадат през днешния ден от 12.00 до 17.00 часа на централен площад Възраждане.

 Сладкиш със сливи

Българският фестивал на сливата е приготвил нещичко и за гастрономите. От 13.00 часа ще бъдат изложени обичайни кулинарни изкушения. Малко по-късно ще има и кулинарни състезания, където да бъдат определени най-вкусните сладко от сливи, сладкиши, съществени блюда и предястия от сливи.

През следобедните часове заниманието на публиката продължава. В 16.30 часа е планувана проява на цветно аранжиране, а по-късно и демонстрация на Радко Петков и Студия Гласове при НЧ Наука-1870 г.- гр. Троян.

Още повече страсти ще донесе и музикалната стратегия с присъединяване на Георги Милчев–Годжи, Цветелина Грахич, проф. Илия Илиев и Формация Илия Илиев за български фолклор. На идващия ден пък на сцената ще се качат Михаела Филева и NickName.

Докато трае събитието, гостите ще могат да посетят и открита сцена, където ще се изявяват локални и гостуващо съставки. През всички фестивални дни ще бъде обособена занаятчийска улица с работилници, представящи култивиране на керамика, дърво, изобразяване и украса на тъкани.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР