Наскоро Wall Street Journal публикува статия, която наистина ни кара

...
Наскоро Wall Street Journal публикува статия, която наистина ни кара
Коментари Харесай

Как социалните мрежи ще променят застраховането

Наскоро Wall Street Journal разгласява публикация, която в действителност ни кара да се замислим в дълбочина за някои от резултатите, които обществените мрежи занапред ще имат върху живота и стопанската система по целия свят.

Въпросът в тази ситуация е по какъв начин обществените мрежи ще повлияят на самостоятелното обезпечаване и ще се трансфорат в основни източници на информация за застрахователите.

Обикновено цената на другите персонални застраховки се образува въз основата на историята ни, здравословното ни положение, навиците ни, местоживеенето ни и много други фактори, които няма потребност да изброяваме в този момент.

Практиката досега е множеството от тези данни да бъдат непринудено предоставяни на застрахователите чрез безкрайни формуляри, които всеки от нас попълня при кандидатстване за застраховка.

С глобализирането на технологиите и натрупването на умопомрачителни количества информация и данни за всеки от нас, в бъдеще застрахователите ще изоставят тези формуляри и ще се насочат към банките за персонални данни.

Така да вземем за пример няма да можем да излъжем дали сме пушачи или не, дали пътуваме постоянно и къде, тъй като фирмите елементарно ще могат да получават сходни данни по цифров път.

Снимка, на която скачаме от висока канара или цепим дърва с огромна и страшна секира, може да ни коства по-висока застрахователна такса, написа WSJ.

Важно е да отбележим, че не става въпрос за самостоятелно навлизане на човек в обществените ни профили, а за черпене на сложни данни, събрани чрез логаритми от най-различни източници.

Тези данни ще дават подготвени показатели на застрахователите, които ще рефлектират това какви сме и какъв брой рискови персони сме.

Ами...и без това не харесвахме застрахователите и Фейсбук, тъй че не сме в потрес. Просто се питаме до каква степен може да доближи цифровото профилиране на хора, само че даже не сме сигурни, че сме подготвени за отговора. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР