Наскоро ви разказахме как двама американци са си купили Lamborghini-та

...
Наскоро ви разказахме как двама американци са си купили Lamborghini-та
Коментари Харесай

Американец си купи Kia Stinger, яхта и къща с помощи за Covid-19

Наскоро ви разказахме по какъв начин двама американци са си купили Lamborghini-та с помощи за Covid-19. Е, към този момент очевидно има трети случай на скандална корист със средства от програмата за отбрана на трудовите хонорари (Paycheck Protection Program). Става дума за 41-годишния Кенет Гауган от Вашингтон, който е получил заеми в размер на 2,1 милиона $. Парите са били отпуснати по програмата за отбрана на трудовите хонорари (PPP) и по стратегия за облекчение на следствията от стопански вреди при бедствия. Гауган обаче е употребявал средствата, предопределени за заплати,наеми, лихви по ипотечни заеми и така нататък, с цел да си купи Kia Stinger, яхта и къща. Това съобщи Motor 1.

Новината за злоупотребата бе обявена от Американското министерство на правораздаването. Срещу 41-годишния Гауган е стартирано престъпно дело. В жалбата е посочено, че мъжът от Вашингтон е получил достъп до програмата за подкрепяне на бизнеса, подавайки фалшифицирани заявки от името на няколко компании. С това той е упрекнат в подправяне на документи и банкови извлечения. Гауган е изправен и пред други обвинявания, в това число за банкова машинация, корист с държавни помощи, присъединяване в противозаконни парични транзакции и пране на пари.

Както споменахме, 41-годишния американец е употребявал средствата, с цел да си купи Kia Stinger, яхта и къща, като първите две към този момент са иззети от управляващите, а капиталовите и банковите му сметки са запорирани. Къщата към момента е в развой на гражданско лишаване.

Това е третият случай на корист с помощи за Covid-19 в Съединени американски щати, за който чуваме. Миналия месец мъж от Флорида беше упрекнат в същото нещо, откакто е получил 3,9 милиона $ по програмата за отбрана на трудовите хонорари и ги е употребявал, с цел да си купи Lamborghini Huaracan. По-късно разбрахме за сходна обстановка и в Тексас, където обаче с парите са били закупени Lamborghini Urus, Ford F-350 и Rolex.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР