Наскоро проведено изследване откри редица хранителни добавки в чешмяната вода,

...
Наскоро проведено изследване откри редица хранителни добавки в чешмяната вода,
Коментари Харесай

Хранителни подсладители замърсяват чешмяната вода

Наскоро извършено проучване откри редица хранителни добавки в чешмяната вода, които я замърсяват.

Оказало се, че даже най-съвременните способи и високите технологии за филтриране на водата остават огромно количество замърсители.

Хранителните добавки, имитиращи усета на захар, се смятат за диетични, само че носят безчет странични резултати за човешкия организъм.

Изследователите от Воднотехническия център на немския град Карлсруе разкриха, че 7 от най-разпространените подсладители в хранителната промишленост - ацесулфам, захарин, аспартам, цикламат, който все още неразрешен в Съединени американски щати и Канада, сукралоза, неотам и NHDC са постоянно срещани добавки в чешмяната вода.

При разбор на водни проби се откри, че сред 59% и 80% от сукралозата е останала във водата, откакто е била пречистена от модерна немска пречиствателна станция.

 Вода

Ацесулфамът е също твърдоглав и сложен за филтриране химикал. При пречистването станцията е съумяла да в профил единствено 15-20% от химикала.

Захаринът и цикламатът ги следват, като от тях остават по 10-20%.

Тези резултати не се следят само в питейната вода от водоизточници, само че и във водата в почвените проби.

Според специалистите тези съединения и изключително ацесулфамът и захаринът могат да причинят нарушение на инсулиновия баланс в организма и да доведат до развиването на диабет.

Ръководителите на двата екипа, провели проучването, доктор Марко Шрауер и доктор Юрген Браух, разкриха, че до момента в който питейната вода стигне до водоизточниците, тя се насища с вторични подсладители.

От това страдат най-вече учениците, които постоянно пият чешмяна вода в учебните заведения. При тях се следи висок риск от развиване на диабет, рак на пакреаса и други болести, свързани с изкуствените подсладители.

Аспартамът и неотамът се свързват с голям брой неврологични болести, както на централната, по този начин и на периферната нервна система.

Сукралозата се приема за извършител на някои мигренозни главоболия, само че към този момент няма научни обстоятелства подкрепящи това изказване.

Екипи от учени изследват цикламата, с цел да открият дали съединението мощно намалява плодовитостта на мъжете.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР