Наскоро пътувах с влак. Беше работен ден, но във вагона

...
Наскоро пътувах с влак. Беше работен ден, но във вагона
Коментари Харесай

Тайнствен непознат ми разказа какво сакрално значение има думата „дом“

Наскоро пътувах с трен. Беше работен ден, само че във вагона имаше доста място. Защото беше следобяд и още никой не бързаше. На една от гарите до мен седна възрастен мъж. Старец като дъртак, помислих си, чист, облечен просто, само че спретнато. Сивокос, с гъста брада.

– Прибирате ли се? – ме попита той.

– У дома – отговорих простичко.

– Знам, че обичате дома си. Вече ви чакат там.

– Моля? – Бях сюрпризирана, тъй като не чаках посетители.

– Стените – изненада ме още повече той.

Винаги съм знаела, че домът не е единствено място, където живеем. Настроението ни зависи от това какъв брой е топло и уютно. И това не са просто стени, домът има своя лична сила. Което се отразява на качеството на живота ни.

И няма значение дали имате къща или апартамент. В последна сметка не казвате: връщам се в жилището. Казвате: прибирам се  у дома.

Но стените да чакат. Мислили ли сте в миналото за това?

– Защо сте сюрпризирана? – продължи спътникът. Всяка дума е тон. (Разказвам ви както го помня). И в нашия живот всичко е обвързвано със звукови трептения. Мислите ли, че думите са се появили от нищото? Не.

Дори нашата галактика произлиза от осцилация. Причинил я е звука Ом. А думата дом има изумителен сакрален смисъл и значение.

– И какъв е той, този заветен смисъл? – Стана ми любопитно.

– Ето каква е работата. Да вземем първата писмен знак от думата – Д. Това е добрина, нематериалност. Вашият нравствен опит и нравствен свят. Развивате ли се хармонично като персона? Какви дейности правите: праведни или не. Правите ли положителни каузи?

А буквата О е Той. Създателят! Той е бил този, който е основал дома за вас, проявявайки Своята Божествена сила. Това е вашата връзка с него и с вашите предшественици.

М е вашите мисли. Вашите размисли. Каква е вашата природа – креативна? Знаете ли по какъв начин да подобрявате и трансформирате? Правете всичко в името на богатството.

– Интересно – означих аз. – А за какво стените чакат?

– Ъглите в къщата не са просто ъгли – отговори мистериозният чужд (в този миг той към този момент ми се стори мистериозен). И стените не са просто стени. Чували ли сте в миналото за просвета като нумерология?

– Чувала съм, само че в никакъв случай не съм се увличала – отговорих аз.

– Не е належащо –  отговори Той. (Не е инцидентно, че е с основна писмен знак!) – Просто знайте, че буквата Д (доброто) е показана от цифрата 4. Числото четири символизира доста. Това са четирите детайла: земя, вода, огън, въздух. Това са четирите направления на света. Четирите края на светия кръст. И четирите ъгъла на къщата. Усещате ли връзката? Ти си добър благ човек и обичаш дома си, своите ъгли и стени. И твоят дом те обича! Ето за какво стените постоянно чакат твоетозавръщане.

– Уау – беше всичко, което съумях да кажа. Междувременно старецът превключи на Ти.

– Буквата О (Той) има загадка – продължи той, – Тази писмен знак подхожда на цифрата 70. (започнах да записвам). И по този начин, това число е обвързвано с познанието. В нашия свят има мислени и същински полезности. Чрез О (Той) -70 – разпознаваме същинските. Чрез тази загадка човек може да познае ключа. Ключът към тайните порти на този свят.

– Мистериозно, само че необикновено – възкликнах с удивление. – Всеки ли може?

– Всеки може – отговори старецът, като поглади брадата си, – само че не всеки желае.

И тогава видях, че от ясните му сини очи безусловно струи светлина.

– Всичко зависи от това по какъв начин мислите (Ние сме хора, означих си, само че кой е тогава Той?) Ето, че гладко преминахме към буквата М (мисли). За нашите далечни предшественици – славяните, цифрата 40 е имало особено значение.С него се отбелязва буквата М. И се счита за Божествено. Душата се въплъщава на земята, с цел да претърпи прераждане. В резултат на което ще придобиете своята комплектност Затова споделям, че не всеки желае това. Така че домът за хората е дребен микрокосмос на земята. Е, би трябвало да потеглям, благодаря.

– За какво? – още веднъж се изненадах. – Аз Ви благодаря.

– За това, че денят е прекрасен, за това, че слънцето грее, облаците плуват, за това, че постоянно си наоколо. За това, че познаваш фамилията си и се грижиш за него. Все отново общото число на думата къща е 6. И това е цифрата на Бащата и Майката. Това е всичко.

Той стана и отиде. Не, той не ходеше, а като че ли се носеше. Гледах след него, без да смъквам очи. Тогава някаква лелка с два куфара го закри. Тя пристъпи напред и като че ли мина през него. И когато тя отстъпи встрани, Той към този момент не беше на платформата.

Когато се върнах вкъщи, имах възприятието, че моите стени в действителност ме чакат. И в този момент постоянно ще знам това!

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР