Насилствената депортация на украинците от окупираните територии към Русия е

...
Насилствената депортация на украинците от окупираните територии към Русия е
Коментари Харесай

Насилствената депортация на украинци в Русия е геноцид

Насилствената депортация на украинците от окупираните територии към Русия е един от факторите, които сочат, че войната в Украйна е геноцид.

Това е изводът на над 30 самостоятелни прави специалисти в " Независим юридически разбор за нарушаването на Конвенцията за предварителна защита на геноцид от Руската федерация в Украйна ". Пълният отчет можете да.

Русия е преместила над милион украинци на своя територия от началото на военните дейности преди 3 месеца, измежду тях и 180 000 деца, осведоми отчетът.

Те са били принудени да изоставен родината си под опасност от принуждение. Русия трансформира личните си закони, с цел да форсира процедурите по осиновяване на деца от Донецк и Луганск, настояват украинските управляващи. Децата пък са принуждавани принудително да учат на съветски, акцентират специалистите. Това е акт на геноцид по член II (e) от Конвенцията.

Докладът е план на Института " Нови линии " и Центъра " Раул Уолънбърг ", и включва три разнообразни групи специалисти - прависти и експерти по геноцид, анализатори на данни, лингвисти, работещи с прихванати известия и свидетелства от Украйна и Русия.

Според тях Русия е нарушила член II и III на Конвенцията, която е утвърдила и би трябвало да съблюдава. И то освен с депортацията на украинци. Руската страна отхвърля украинската еднаквост, дехуманизира украинците с обвинявания в измислени жестокости, показва украинците като опасност за съветското битие, целеустремено убеждава руснаците в това да одобряват жестокостите против Украйна, избива всеобщо цивилни, нападна и систематично унищожава цивилна инфраструктура, и цели унищожаването на украинската нация и националност.

Всичко това приказва за целеустремен геноциден проект, сходен на този против уйгурите, руандците, рохинджа, и евреите през Втората международна война.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР