Нашумялата в последните дни рекламна кампания на бизнес наградите поляризира

...
Нашумялата в последните дни рекламна кампания на бизнес наградите поляризира
Коментари Харесай

Защо EGO Awards предизвика бурни дискусии в социалните мрежи?

Нашумялата в последните дни рекламна акция на бизнес премиите поляризира обществото и извади нескрито въпроса дали скромността е позитивно човешко качество. Мненията в обществените мрежи варират от откровено отвращение до опозицията, че скромността е основен провинен за това да не се борим за персонални достижения и да не се гордеем с триумфите си.

Организаторите на EGO Awards и провокативната билборд акция “Скромността е за загубеняците - твоето Его ” излязоха с публично мнение, разясняващо концепцията на акцията:

“Във връзка с полемиките, зародили около рекламната билборд кампания  “Скромността е за загубеняците - твоето Его ”, бихме желали да разясним, че акцията по никакъв метод не е целяла да има афектиран темперамент, а в противен случай - да промотира себеоценката като мотиватор и мотор към триумфа. Идеята на акцията е, че егото е нашият интуиция, който може да ни оказва помощ да отстояваме и утвърждаваме себе си, да се развиваме и използваме своя капацитет. Целта на посланието беше да предизвика хората да са по-уверени в себе си, тъй като единствено с религия в личните си благоприятни условия, човек може да преследва фантазиите си, да има смелостта да трансформира средата си и да е иноватор.

Част от аудиторията в обществените мрежи изтълкува посланието неправилно, обвързващи го с липса на морал и полезности. Това е в цялостен контраст с нашите разбирания и задачата, която сме си сложили като компания. Разбираме обаче, че откакто не е разчетена вярно от част от хората, посланието не е изпълнило своята цел.

Уверяваме ви, че EGO Awards ще продължава да поддържа българския бизнес в устрема му да покаже своите триумфи, които заслужават самопризнание. А ние, като екип, ще насочим напъните си да предадем ясно нашите послания, тъй че да няма поле за неверна интерпретация. “

Несъмнено създалия се спор към билбордовете излезе от рамките на рекламна акция и засегна надалеч по-наболял обществен проблем - би трябвало ли да бъдем скромни и оказва помощ или пречи егото за сполучливо кариерно и личностно развиване?
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР