Нашият дългогодишен навик да изхвърляме в атмосферата затоплящия планетата въглероден

...
Нашият дългогодишен навик да изхвърляме в атмосферата затоплящия планетата въглероден
Коментари Харесай

Човечество, Трепери! Вижте Какви Катаклизми Са Ни Надвиснали Над Главите, Страшно Е!

Нашият дълготраен табиет да изхвърляме в атмосферата затоплящия планетата въглероден диоксид (CO2) е породил голям брой последствия, започвайки от необратимо повишаване на морското ниво, се акцентира в " Специалния отчет " на Междуправителствената експертна група по климатичните промени (IPCC), най-авторитетната международна организация по тематиката, която сплотява напъните на хиляди учени по света.

Дори при оптимистични сюжети, при които стоплянето е лимитирано до два градуса по Целзий, на Земята евентуално ще има повече от 100 пъти нарастване на вредите, породени от супербури, както и 280 млн. души, разселени от покачването на морското ниво.

Покритите с лед или сняг региони на планетата, известни като криосфера, също са ударени от стоплянето, провокирано от индивида, като ледените покривки понижават с повече от 400 милиарда тона всяка година, а планински ледници, които са източник на прясна вода за към 1 милиарда души в Андите, Хималаите и другаде, са застрашени от локално изгубване.

Между 33 и 99 % от безконечната заледеност в света също може да се разтопи до 2100 година, в случай че не се лимитират излъчванията, което евентуално ще освободи въглеродна бомба от газове с парников резултат, установяват специалистите.

Научният отчет, който се простира на 900 страници, е четвъртият сходен отчет от Организация на обединените нации за по-малко от година, като другите се концентрират върху ограничаване на световното стопляне от 1,5 градуса, положението на биологичното многообразие и метода на ръководство на горите и световната хранителна система.

И четирите отчета стигат до заключението, че човечеството би трябвало да промени метода, по който създава и употребява съвсем всичко, с цел да избегне най-тежките вреди от климатичните промени и съсипването на околната среда.

Правителствата се събират в Монако идващия месец, с цел да прегледат формалното обобщение на новия отчет. Въпреки че научните доказателства, събрани от хиляди научни проучвания от най-хубавите специалисти в света, не могат да бъдат модифицирани, дипломатите, благодарение на учените, ще спорят по какъв начин да оформят научните констатации и какво да оставят или да не оставят.

Окончателният съвет към политиците ще бъде оповестен на 25 септември, прекомерно късно, с цел да бъде прегледан от международните водачи, които се събират два дни по-рано на среща, свикана от генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш за увеличение на националните задължения за справяне с климатичната рецесия.

Гутериш може да бъде отчаян от това, което огромните международни производители на парникови газове поставят на масата, акцентират специалисти, проследяващи политиката за климата в Китай, Съединени американски щати, Европейския съюз и Индия.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР