Нашите хора са готови за стачка, предупреди в интервю за

...
Нашите хора са готови за стачка, предупреди в интервю за
Коментари Харесай

Скандални разкрития за бюджета! Готвят ли синдикатите стачки?

" Нашите хора са подготвени за стачка ", предизвести в изявление за БНР Огнян Атанасов - вицепрезидент на КНСБ.

" Искаме постоянен бюджет за цялата година, в който да се види ясна политика по приходите. Такъв бюджет нямаше. Сега се оказва даже, по думите на властимащите, че надали не обществените заплащания са довели до изпразване на хазната. Виждаме всякаква липса на политика по приходите. Напротив - ще има заледяване на приходите в администрацията. Няма по какъв начин да се съгласим с това ", изясни той.
-->
Атанасов уточни, че е сюрпризиран от чутото през вчерашния ден от финансовото министерство.

" Цялото общество беше ненадейно. Няма да се учудя, в случай че тази заран има опашки пред банките, с цел да се сменят левове в евро по отношение на изявленията, че ще бъде изменен курсът ", изрече мнението си той.

Според него без да сме обезпечили парите за съответна политика по приходите, не може да се преследва единствено недостиг под 3%. Той акцентира, че в бюджетите на половината страни в еврозоната има заложен недостиг по-голям от 3%.

По думите му рискът е заледяване на приходите и обществените заплащания.

Относно данъчните оферти вицепрезидентът на КНСБ изрази убеденост, че това ще докара още веднъж до увеличение на цените на горивата и тока. В тази връзка всичките оферти на Европейска комисия, които да дадат непоклатимост в цените на електрическата енергия, в действителност няма да имат никакъв смисъл.

Връщане на Данък добавена стойност за горивата и тока пък съгласно него значи, че ще се върнем на равнищата на цените, на които бяха подготвени всички да стачкуват.

" Убеден съм, че в страната има задоволително запаси. Не бива да се концентрират единствено върху този недостиг от 3% ", счита Огнян Атанасов. Той означи, че ние сме безспорни първенци по индикатора дълг по отношение на БВП.

На 3 април бюджетът ще влезе за публично разискване, в това число в тристранния съвет. Там от КНСБ ще кажат: " Ако не забележим съответна политика по приходите, която да дава отговор на актуалните стопански условия в страната, ние ще подготвим митинги и стачка ".

Има направен план, който ще бъде показан пред Европейска комисия, разяснява вицепрезидентът на КНСБ за позицията ни в енергетиката. И изясни: " Той е подготвен. На бюрото на министъра на енергетиката е. Очакваме всеки миг той да ни извика и да го приключим този документ, който не е идеален. Той предлага разнообразни решения към Европейска комисия. Защо за нас е значимо да отпаднат тези 40%. /.../ Последните документи, които Европейска комисия даде, са ориентирани по отношение на развиване на ВЕИ бранша. Ние би трябвало да се насочим в тази посока и да сложим нещо съответно на масата. Нека да бъде изчистен документът. За нас са извънредно значими договаряния, те ще са доста сложни. Трябва да създадем оферти и да представим тактика за развиване, която да не е обвързвана със скорошно затваряне на въглищни централи, което за нас ще бъде убийствено ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР