Нашето тяло има ежедневна нужда от много витамини и минерали,

...
Нашето тяло има ежедневна нужда от много витамини и минерали,
Коментари Харесай

Симптоми при липса на витамин B8

Нашето тяло има ежедневна потребност от доста витамини и минерали, с цел да действа обикновено. Ако някой витамин е в дефицит, това може да докара до обилни здравословни проблеми. Днес ще се спрем по-специално на витамин В8 и ще разбираем какво съставлява, за кои процеси е значим и до какво може да докара неналичието му в организма.

Този витамин бива именуван още инозитол. Представлява съставен елемент, който наподобява на витамин и който до известна степен се създава самичък в нашето тяло. 80% от количеството на витамин В8 се създава независимо в тялото.

Този витамин се открива за първи път при проучване, извършено от съветски академик на име Паладин през далечната 1895 година. Първото име на този витамин било фитонова киселина, което име бива употребявано и в наши дни.

Витамин В8 се разтваря във вода, както и всички витамини от група В. Разтворимите във вода витамини доста се разграничават по своята конструкция от мастноразтворимите витамини. Витамин В8 е нужен за положителната работа на нервната, отделителната и репродуктивната системи, както и за поддържане на естественото кръвно налягане, също и за отбрана на нашите кафези да не пропущат нездравословни детайли и по този метод ги защищава от увреждане.

Той се концентрира най-много в клетъчните мембрани на нервните кафези в организма. Благодарение на това, че той участва в нашето тяло, нервните импулси се транспортират вярно, което значи, че той играе доста значима роля за работата на нервната система.

Витамин B8 подкрепя вярната обмяна на веществата в нашето тяло и по-конкретно мазнините в организма. Благодарение на него синтезирането на фосфолипиди става доста по-лесно. Те съставляват тип липиди, които са построени въз основата на глицероли. Този витамин оказва помощ за по-добрата интензивност на мускулите и мозъка.

Той също, както казахме, оказва помощ за естественото действие на репродуктивната система, тъй като и при дамите, и при мъжете плодовитостта има доста огромна връзка с съществуването на този витамин в кръвта. Той подкрепя вярното разделяне на яйцеклетките при дамите. Увеличава доста качеството и количеството на сперматозоидите при мъжете.

 Симптоми при липса на витамин B8

Ако имате липса или дефицит на витамин B8, то може да имате следните признаци: липса на сила, поява на дерматити, мускулни болки и крампи, загуба на вкус, проблеми с кръвообращението, нараснал холестерол над естественото наличие в кръвта /над 7.3 милимола/, косопад.

А ето и по какъв начин можете да си го набавите - като хапвате храни с инозитол: бобови и пшенични култури, сурови ядки, цитрусови плодове, мед, сусамов тахан, зеле, моркови, грах, домати, спанак, картофи, любеница, папая, карфиол, авокадо, гъби, хайвер и някои морски деликатеси, черен самун и др.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР