Нашенците ще бъдат поставени под карантина в БългарияСпециалният полет на

...
Нашенците ще бъдат поставени под карантина в БългарияСпециалният полет на
Коментари Харесай

Румънски самолет евакуира 10 българи от РЮА, кацна във военна база в Букурещ

Нашенците ще бъдат сложени под карантина в България

Специалният полет на румънската национална самолетна компания ТАРОМ за евакуация на румънски и задгранични жители, блокирани в Южна Африка поради анулирането на полетите след появяването на разновидността " Омикрон " на ковид, кацна през днешния ден следобяд на военна база 90 в Букурещ, вместо на летище " Хенри Коанда ", както бе оповестено първочанално, заяви телевизия

Мярката бе подхваната поради риска от заразяване на фона на опасенията, провокирани от разновидността Омикрон, показва малкия екран.

Списъкът на пасажерите включва 70 души, от които 46 румънски жители (включително спортна делегация от град Бая Маре), 18 европейски жители (десет българи, четирима испанци, трима поляци и един унгарец) и шестима жители на трети страни (четирима грузинци, един австралиец и един новозеландец, които са част от екипа спортисти от Бая Маре и имат местопребиваване в Румъния), заяви румънското Министерство на външните работи.

Правителството потърси съдействието на армията във връзка със самолета, защото бе преценено, че има прекомерно огромен риск пасажерите да преминат през терминала за идващи на летище " Хенри Коанда ", макар че бе очакван специфичен кулоар за тях.



Спортистите от град Бая Маре ще бъдат поети от различен аероплан на ТАРОМ. Останалите пасажери ще бъдат откарани в зона за триаж, където са предстоящи от екипи на Дирекцията за публично здраве, които ще ги тестват за ковид. След това в продължение на 14 дни пасажерите ще бъдат под карантина.

Други седем румънски жители, които се намират в Кейптаун, не са могли да се качат на полета, защото не са съумели да се придвижат навреме до Йоханесбург или не са създали в точния момент нужните PCR проби. Представителите на посолството на Румъния в Претория остават в контакт с тях и ще продължат напъните за намиране на метод за обезпечаване на различен превоз до Румъния в скоро време, уточни румънското Министерство на външните работи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР