Нашата Слънчева система се приближава към потенциално опасен и дестабилизиращ

...
Нашата Слънчева система се приближава към потенциално опасен и дестабилизиращ
Коментари Харесай

Слънчевата система се придвижва към опасен енергиен облак

Нашата Слънчева система се доближава към евентуално рисков и дестабилизиращ междузвезден енергиен облак. Придвижваме се в много по-бурни висини, в сравнение с сме считали до момента.

Възможно е даже да напуснем големия газов облак, в който се носим през последните 45 000 години. Това сочат многогодишни проучвания на междузвездните ветрове, които тласкат Слънчевата система. Причината е непредвидена смяна в посоката на тези ветрове.

Най-общо казано, границите на Слънчевата система се дефинират посредством хелиосферата – това е великански магнитен балон, който пази цялата система от рисковата галактическа радиация. Точно по тази причина на Земята няма по какъв начин да усетим смяната в посоката на междузвездния вятър.

Но тази смяна може да ни покаже много изненадващи секрети за галактическото ни обграждане. Облакът е толкоз огромен и заплеснат, по тази причина до момента се е считало, че е релативно спокоен. Смятало се е също, че вятърът би трябвало да духа в една посока в продължение на милиони години.

„ Вече имаше следи, че природата на нашето Слънце се трансформира. Но откакто събрахме всички налични данни, стана ясно, че смяната към този момент е настъпила “, споделя Присила Фриш (Priscilla Frisch) от Чикагския университет. „ Все още може да се спори какво значи тази смяна. Може би наближаваме края на облака или пък към момента сме надълбоко във вътрешността му, само че прекосяваме през междузвездна стихия. “

По думите на астрофизика Алексей Дмитриев „ Вояджър 1 “ и „ Вояджър 2 “ демонстрират, че нашето Слънце, както и цялата Слънчева система минават през междузвезден енергиен облак. Дмитриев изяснява, че енергийният облак възбужда атмосферите на планетите в Слънчевата система, само че най-много възбужда Слънцето.

Облакът бива всмукан от атмосферата на Земята да вземем за пример, а учените са разбрали, че това е една от аргументите за зачестяването на земетресенията. По този метод се оказва, че облакът въздейства и на климата на нашата планета.

Мрачната прогноза на Дмитриев гласи:

„ Глобална злополука! Не след десетки години, а доста по-скоро. “

Before it’s news

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР