Нашата Конституция е най-добрата в Централна и Източна Европа. Промяната

...
Нашата Конституция е най-добрата в Централна и Източна Европа. Промяната
Коментари Харесай

Близнашки: Защо е този ужас от прокуратурата?

Нашата Конституция е най-хубавата в Централна и Източна Европа. Промяната в Конституцията няма да докара до нищо положително. Това съобщи пред Българска национална телевизия професорът по конституционно право и някогашен длъжностен министър председател Георги Близнашки.

  " Защо е този смут от прокуратурата? Сега на прицел е прокуратурата, който и да стане прокурор, ще бъде подложен на рецензия. Ако се вкара политически надзор над основния прокурор, то значи интервенция на политиката в прокурорската и правосъдна система ", разяснява той предложенията на част от новите партии в Народно събрание. 

" Всички доста бързаха през вчерашния ден в Народното събрание, само че още нямат болшинство. Вчера бе сбъркана и процедурата - първо трябваше да се избере ръководител на Народно събрание, а те пуснаха речите ", разяснява проф. Близнашки и добави:  " Знам, че този парламент ще бъде гротеска, само че се веселя че го има. Мечтата на задкулисието е президентска страна. Това желаеха да се случи след митингите от лятото на миналата година ".

" В този парламент ще следим такива грозни подиуми, само че е по-добре да го има този орган. Ще има и държавно управление - няма да пропуснат, въпреки всичко са влезнали в политиката по необичайно стичане на събитията ", каза преподавателят по конституционно право. 

" Нали са десни и реформатори? Сега е време да изчезне комунизмът вечно. Но няма да стане - зад тях стоят и други хора ", безапелационен бе бившият длъжностен министър председател. 

" Когато Христо Иванов бе в моето държавно управление, за чиято кандидатура нямах избор поради отхвърлени няколко оферти, беше просто юрист с прекъснати права ", сподели Близнашки. 

" Много положителни усещания имам от работата на Даниел Митов ", разяснява номинацията на ГЕРБ за министър-председател някогашният длъжностен министър председател. 

Той чака и другите партии да измислят кой да бъде министър председател. " Ситуацията не търпи по-нататъшно отсрочване, извънредно тежка е и пандемията не утихва ", предизвести той и добави, че е нужно държавно управление, което да завоюва доверието на Европейски Съюз. 

„ Много е значимо по какъв начин ще наподобява държавното управление и дали ще е безапелационно за Европейски Съюз или ще виждат странни екземпляри, които играят кючек на площада “, уточни проф. Близнашки.

Той чака след няколко месеца нещата в страната да бъдат разнообразни. Според него е доста значимо да се избере държавен глава, който да има отговорно държание. Нужен е различен вид началник, който да показа България пред света и да вдъхне доверие.

Не може непрекъснато да атакуваш държавното управление и да очакваш другите страни да имат удобно държание. Нужен е влъхва, а не човек, който да размахва юмруци, сподели още проф. Близнашки.

За новия ръководител на Народното събрание Ива Митева, проф. Близнашки съобщи, че я поддържа с двете си ръце. По отношение на предложенията на националните представилите от първия ден на 45-то Народно събрание за смяна на Конституцията, проф. Близнашки изясни, че сегашната Конституция, основана през 1991 година, е най-хубавата Конституция от Централна и Източна Европа.

Отново е създание на българския народ и ние я създадохме със лични сили, посочи проф. Близнашки.

Създаването на Висш съдебен съвет е безусловно непознато по нашите географски ширини. Само един състав приключи мандата си, а на всички други правосъдни препоръки, образувани през годините, мандатът им е прекратяван предварително, означи някогашният длъжностен министър председател.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР