NASA заяви в петък, че ще изпрати малък хеликоптер на

...
NASA заяви в петък, че ще изпрати малък хеликоптер на
Коментари Харесай

NASA иска да изпрати хеликоптер на Марс

NASA съобщи в петък, че ще изпрати дребен хеликоптер на Марс като част от задачата на галактическа организация през 2020 година Тя възнамерява да пусне роувър от последващо потомство на повърхността на Марс, което маркира първия път, когато такова въздухоплавателно средство ще бъде употребявано в различен свят.Дистанционно управляваният хеликоптер „Марс“, предопределен да лети в тънката марсианска атмосфера с двойно противоположно въртящи се перки, тежи към четири кг и има фюзелаж с размер на футболна топка, споделя NASA. Неговите перки ще се въртят при съвсем 3000 оборота/мин , почти 10 пъти повече от скоростта, употребена от хеликоптерите на Земята.
„Рекордът за височина на хеликоптер, който лети тук на Земята, е към 12 000 метра. Атмосферата на Марс е единствено един % от тази на Земята, тъй че когато нашият хеликоптер е на повърхността на Червената планета, той към този момент е на Земята равностоен на 30 480 метра нагоре“, споделя Мими Аунг, управител планове в NASA.

Служителите на NASA обявиха, че хеликоптерът ще доближи повърхността на Червената планета, прикован към роувър с размер на автомобила. След като хеликоптера бъде оставен на повърхността, роувърът ще бъде ориентиран към безвредно разстояние, откъдето ще предава командите на хеликоптера. Контролерите на Земята ще накарат хеликоптера да направи първия си самостоятелен полет, откакто батериите му се заредят и се проведат първичните проби.

Хеликоптерът е предопределен да показва полезността на такива самолети на Марс с евентуални функции като за постигане на мъчно налични места.

NASA съобщи, че възнамерява 30-дневен полетен тестов интервал , който ще включва до пет полета, като се стартира с къс отвесен полет, с цел да се задържи за към 30 секунди и да се стигне до полети на разстояние до няколко стотин метра и дълготрайност до 90 секунди.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР