НАСА потвърди (източник), че президентската номинация на Доналд Тръмп за

...
НАСА потвърди (източник), че президентската номинация на Доналд Тръмп за
Коментари Харесай

Президентът на САЩ Доналд Тръмп номинира Джим Брайденстайн за администратор на НАСА

НАСА удостовери (източник), че президентската номинация на Доналд Тръмп за админ на НАСА е фактически Джим Брайденстайн, както се предполагаше и както беше оповестено на страниците на КОСМОС БГ предходната година.

За да бъде определен, би трябвало да получи утвърждението и потвърждението на Сената.

Брайденстайн е зает по галактическите въпроси на Съединени американски щати още с избирането му в Камарата на представителите на Конгреса през 2012 година. През месец април 2016 година той се опита да внесе законопроект за промени в галактическата политика на страната. Джим Брайденстайн дефинира препоръчаната от него промяна като “холистичен метод ” към галактическата политика, а не да се преглеждат другите проблеми поотделно.

Какво друго знаем за евентуалния кандидат-шеф на НАСА? В рамките на тирада, изнесена на 2-ри ноември 2016 година, той се е оповестил за проучването на Луната от НАСА и е подкрепил регулаторни промени, които ще създадат по-лесна опцията комерсиални превозвачи да провеждат свои лични експедиции. “Америка би трябвало постоянно да бъде бележита галактическа нация и Луната е нашият път към това ”, счита той.

 

Джим Брайденстайн

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР