НАСА подценява количеството време и пари, които ще са необходими,

...
НАСА подценява количеството време и пари, които ще са необходими,
Коментари Харесай

НАСА ще се нуждае от повече време и пари, за да достави проби от почвата на Марс

НАСА подценява количеството време и пари, които ще са нужни, с цел да се върнат проби от скалите на Марс на Земята през идващото десетилетие, съобщи самостоятелна комисия във вторник.

Съветът за обзор предложи на НАСА и Европейската галактическа организация да обмислят опцията да се включат идващите сонди към Марс в напъните за връщане на проби от почвата на Червената планета от 2026 до 2028 година, поради всички софтуерни провокации. Тези закъснения ще усилят разноските, като тласнат бюджета за обмисляне до 4 милиарда $ или повече с 1 милиард $ от плануваното сега от НАСА, отбелязва панелът.

Вече повече от половината път до Марс измина марсоходът на НАСА Perseverance, който ще търси най-хубавите геоложки проби след кацане през февруари. Той е ориентиран към кратера Йезеро (Jezero), за който се счита, че е антична делта на река, която в миналото може да е имала микробен живот.

Учените желаят да проучват тези проби в най-хубавите лаборатории на Земята, с вярата да открият дали животът в миналото е съществувал в буйното, влажно минало на планетата. Целта е пробите да бъдат върнати при започване на 2030-те години.

За да създадат това, галактическите организации се сплотиха, с цел да разработят спускателен уред за взимане на пробите, ракета, която да ги извади от повърхността на Марс, и орбитален галактически транспортен съд, който да ги одобри и върне на Земята. Подобно оборудване ще изисква две обособени изстрелвания от Земята.

Председателят на Борда за обзор Дейвид Томпсън, пенсиониран основен изпълнителен шеф на Orbital ATK, съобщи пред кореспонденти, че е целесъобразно закъснение от две години на старта за най-хубави шансове за триумф. В същото време обаче никой не предлага НАСА да забави скоростта си, акцентира членът на панела Мария Зубер от Масачузетския софтуерен институт.

Шефът на научната задача на НАСА Томас Зурбухен съобщи, че галактическата организация ще преоцени датите на задачата и ще прегледа всички разновидности. Но към този момент „ напред с цялостна пара … по никакъв метод не вършим отмора “, споделя той.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР