Нарушител на Закона за движението по пътищата беше привлечен като

...
Нарушител на Закона за движението по пътищата беше привлечен като
Коментари Харесай

Пловдивачнин си направи реплика на номера на колата, отнесе огромна глоба

Нарушител на Закона за придвижването по пътищата беше притеглен като обвинен, за това, че е управлявал автомобила си с подправена регистрационна табела, която е била направена от самия него. На разпоредителното съвещание водачът се признал за отговорен, като не обжалвал своето обвиняване. Така той изискал да подписа съглашение с Районна Прокуратура- Пловдив, с цел да му бъде наложено минимално наказване.

Нарушението е установено на 09.03.2022 година към 14.30 часа. в Пловдив по бул. Марица. Обвиняемият бил спрян за инспекция от пловдивската полиция, като в хода на подхванатата инспекция униформените забелязали, че задната регистрационна табела на управлявания от обвинения автомобил не отговаряла на оригинала публикуван от съответните органи. При извършен диалог с водача, той съобщил, че преди известно време изгубил една от регистрационните табели на автомобила си. За да може да употребява колата, той се решил да направи своя номер, само че по противозаконния метод, а точно с неистинска регистрационна табела, която не била сложена от органите на Пътна полиция.

Предвид откритото, обвиненият бил отведен в постройката на 6-то районно, където предал непринудено подправената табела. За посоченото деяние бил формиран протокол от проверяващ орган и било формирано актуалното наказателно произвеждане. В хода на наказателното произвеждане със заключението на експертизата се е потвърдило, че табелата е неистинска и не е отговаряла на БДС, затова не е сложена от Пътна полиция.

От приложените по делото писмени доказателства, а точно информация за съдимост на обвиненият, излиза наяве, че не е осъждан. Така са налице предпоставки в този момент обвиненият да бъде освободен от наказателна отговорност за осъщественото от него закононарушение, като му бъде наложено административно наказване “глоба”.

След като прегледаха всички материали по делото, магистратите почетоха съглашението на държавното обвиняване и нарушителя. Приетото административно наказване – санкция е в размер на 1000 лв.. Шофьорът би трябвало да заплати сумата от 70лева за разходи по делото.

Решението предстои на обжалване и митинг в 15-дневен период от през днешния ден пред ПОС.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР