Народното събрание започна работа с прекратяване на пълномощията на народния

...
Народното събрание започна работа с прекратяване на пълномощията на народния
Коментари Харесай

Депутат сменя работата, парламентът го пусна да върви

Народното заседание стартира работа с преустановяване на пълномощията на народния представител от „ Продължаваме промяната-Демократична България “ Ивайло Шотев поради подадена от него оставка.

Това бе първа точка в програмата на Народно събрание за тази седмица, която беше призната при започване на пленарното съвещание. Очаква се Шотев да стане заместник-министър на стопанската система.
-->
В дневния ред е също второто четене на промени в Закона за здравното обезпечаване и в Закона за особените залози. Предвижда се депутатите да продължат второто четене на промените в Закона за отбрана от домашното принуждение. В програмата са включени и ратификации на интернационалните документи, по които България е страна.

Първа точка в четвъртък е изборът на непрекъснати делегации на Народното събрание в интернационалните организации. След това депутатите ще обсъдят на първо четене промени в Закона за морските пространства, вътрешните водни пътища и пристанищата на Република България, както и промени в Търговския закон на второ четене.

В програмата е първото четене на промени в Закона за надзор върху наркотичните субстанции и прекурсорите, както и второто четене на промени в Закона за електронното ръководство, в Закона за поощряване на заетостта и в Закона за чужденците в Република България. В петък е очакван постоянен парламентарен надзор.

В програмата като точка първа за на следващия ден беше включен план на решение, импортиран от „ Възраждане “, за налагане на мораториум върху избрани дейности на държавни органи.

Не беше признато и при прегласуването предлагането на " Българска социалистическа партия за България " на следващия ден Народното събрание да изслуша премиера Николай Денков по отношение на декларираните позиции и задължения, поети от българската делегация в границите на срещата на върха на НАТО във Вилнюс на 11 и 12 юли. Става въпрос за изявление на Денков за потреблението на касетъчни бомби, посочи Георги Свиленски от левицата. 

Отхвърлено беше и предлагането на " ИТН " за чуване на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов по отношение на назначена на Бойко Борисов защита, която се реализира от жандармерията.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР