Народното събрание разпредели няколко постоянни комисии, след като днешното парламентарно

...
Народното събрание разпредели няколко постоянни комисии, след като днешното парламентарно
Коментари Харесай

Вижте разпределението на комисиите в парламента

Народното заседание разпредели няколко непрекъснати комисии, откакто днешното парламентарно съвещание стартира със разногласия по отношение на председателствата на някои от тях. 

 

ГЕРБ ще управлява комисията по външна политика с ръководител Екатерина Захариева,

комисията по енергетика с ръководител Делян Добрев и

по защита, която ще се ръководи от Христо Гаджев. 

 

Постоянната парламентарна комисия по вътрешна сигурност и публичен ред ще се управлява от Хамид Хамид от Държавно стопанско предприятие.

 

Ясно е към този момент и председателството на комисията по икономическа политика и нововъведения, която ще се управлява от Мартин Димитров от " Демократична България ".

 

Комисията по районна политика, благоустройство и локално самоуправление поема " Възраждане " с ръководител Коста Стоянов,

а тази по въпросите на Европейския съюз ще се управлява от Деница Симеонова от " Продължаваме промяната ". 

 

За ръководител на обществената политика беше определен Георги Гьоков от Българска социалистическа партия. 

Образователната комисия поема Красимир Вълчев от ГЕРБ, 

а комисията по опазване на здравето Антон Тонев от Политическа партия.

 

Комисията по околна среда ще се управлява от Станислав Анастасов от Движение за права и свободи.

Транспортната комисия поема Георги Свиленски от Българска социалистическа партия, а Калина Константинова от Политическа партия - Комисията по електронни технологии.

 

Шеф на комисията по просвета и медии ще е Иван Ченчев от Българска социалистическа партия. 

Анна Александрова поема комисията по гражданското общество.

 

За началник на парламентарната антикорупционна комисия беше определен Стефан Янев от " Български напредък ". 

 

Народните представители  избраха Костадин Костадинов, ръководител на ПГ на " Възраждане " за Комисията по политиките отвън страната. Комисията по туризъм се поема от Цончо Ганев от Възраждане.

 

Депутати поддържаха и състава на Комисията за надзор над службите за сигурност, използването и потреблението на специфичните разследващи средства и достъп до данните по закона за електронните известия. 

 

Комисията ще се ръководи на ротационен принцип за една парламентарна сесия, съгласно числеността на парламентарните групи, като за ротационни ръководители бяха определени: Даниел Митов от ГЕРБ, Бойко Рашков от Политическа партия, Ахмед Ахмедов от Движение за права и свободи, Ивайло Чорбов от " Възраждане ", Атанас Зафиров от Българска социалистическа партия, Атанас Атанасов от Демократична България и Стефан Янев от " Български напредък ".

  

Не избраха ръководител на Комисията по спорта

 

Народните представители не съумяха да изберат ръководител на Комисията по спорта. От „ Български напредък “ в началото предложиха Даниела Дашева, някогашен длъжностен министър на спорта, само че след това я отдръпнаха. Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС  Десислава Атанасова предложи, в случай че има единодушие в парламентарните групи, може да има разбъркване. По думите й „ Български напредък “ има право на един ръководител на комисия.

 

На първи кръг гласоподаване не беше определен Халил Летифов, препоръчан от Движение за права и свободи. Не беше признато и Радостин Василев да е началник.

От " Продължаваме промяната " упорстваха Радостин Василев да оглави спортната комисия. Неговата номинация провокира неодобрение. Радостин Василев беше ръководител на правната комисия в 45-ото Народно заседание, когато бяха признати промени в Изборния кодекс и хартиените бюлетини с машини.

 

Василев беше и състезателен министър. След като Весела Лечева пое ръководството на спортното министерство, тя съобщи, че разкрила редица нередности,когато Василев е бил министър. Василев е един от отцепниците от Има Такъв Народ и по-късно ги смени с " Продължаваме промяната ".
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР