Народното събрание прие на първо четене промени в Закона за

...
Народното събрание прие на първо четене промени в Закона за
Коментари Харесай

Народното събрание прие на първо четене промени в Закона за околната среда и водите

Народното заседание одобри на първо четене промени в Закона за околната среда и водите, импортирани от Министерския съвет.

Измененията целят рационализиране на българското законодателство по запазване на околната среда и реализиране на по-високо равнище на хармонизация с европейското законодателство в региона на излъчванията от индустрията, оценка на въздействието върху околната среда на някои обществени и частни планове и контрола на заплахите от огромни повреди, които включват рискови субстанции.

Измененията отразяват рекомендациите и бележките във връзка със пускане на процедури за нарушаване по отношение на неправилното транспониране на някои от наредбите на директивите. Осигурява се право на достъп до правораздаване и се регламентира преустановяването след 31 декември 2025 година на отговорността на страната за премахване на нанесени вреди върху околната среда, настъпили от минали дейности или бездействия, при приватизация, се показва в отчета за първо гласоподаване на законопроекта на Комисията по околната среда и водите.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР