Народното събрание прие годишния доклад за националната сигурност на България

...
Народното събрание прие годишния доклад за националната сигурност на България
Коментари Харесай

И НС се съгласи, че Русия представлява заплаха за България

Народното събрание одобри годишния отчет за националната сигурност на България за 2016 година, който породи голям брой разногласия, даже в ръководещата коалиция.
„ За “ отчета гласоподаваха 104 народни представители, „ срещу “ - 96 и „ въздържали се “ 0, с което той бе признат.
Припомняме, че точно този отчет стана прочут с това, че в частта му за външната среда на сигурност Русия е обрисувана като опасност.
В него категорично е маркирано, че подобен риск през 2016 година са представлявали и продължаващите и нововъзникващи искания на прилежащи страни за съществуване на несъществуващи в България малцинства. Това противоречало на интернационалните правила и на националните ползи. В същото време се установи изолираност и асимилация на българските малцинства, останали отвън рамките на страната след сключването на мирни контракти от международните войни.

По време на дебатите предстоящо се развихриха разногласия сред леви и десни в Народното събрание.
Славчо Велков от Българска социалистическа партия съобщи, че за националната ни сигурност има доста по-големи закани, в сравнение с Русия, като да вземем за пример Близкия изток.
" Докладът е чисто чиновнически ", обади се и " аленият " Георги Йорданов .
В него нямало съществени моменти, като да вземем за пример за какво жителите в покрайнините на страната са лишени от здравни грижи. Той напомни случая във Враца, където има опция хората да останат без болница.
Йорданов изрази опасения, че както още веднъж липсва инсулин скоро ще липсват и други медикаменти. Така наречената " тропическа дисциплинираност " още веднъж придобива своето внимание с навлизането на бежанците, върнаха се някои заболявания изчезнали от здравната карта, изясни той.
Председателят на комисията по опазването на здравето Даниела Дариткова побърза да го отвърна, че през 2016 година е имало задоволително препарати за имуно - препарати, а бежанците са били строго следени.
" Българската страна или която и да е институция не би трябвало да приема Русия като опасност ", разгласи Десислав Чуколов от " Атака ".
По думите му в отчета са написани неща, посредством които ще се скараме с Русия за следващ път, а не е написано да вземем за пример, че Съединени американски щати е повода за проблемите в Близкия изток. Чуколов съобщи, че до момента в който преглеждал отчета намерил текст в него, който се " бил преведен " безусловно, без да се направи даже опит да бъде написан по-нормално.
Таско Ерменков го упрекна, че се пробва да монополизира любовта към Русия. Той съобщи, че от Българска социалистическа партия ще гласоподават срещу отчета, тъй като с него сме се превръщали в " славейчето, което припява на огромните ястреби ".
Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветанов Цветанов благодари на сътрудниците си, които са чели отчета след 11 стр. и се обърна към алените, като съобщи, че това е отчет за сигурността на България и няма нищо общо с Европейски Съюз.
" Ако Българска социалистическа партия се изолират от Европейски Съюз, кажете най-малко в коя посока би трябвало да се движим - изток или някъде другаде. Всеки заприказва за това каква заплаха представлявала Русия за България. Такива думи няма в отчета. Господин Радев е определен за 5 година и би трябвало да го поддържаме всички, тъй като той е българският президент ", добави Цветанов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР