Народните представители от коалициятаПродължаваме Промяната/ Демократична България Ивайло Мирчев и

...
Народните представители от коалициятаПродължаваме Промяната/ Демократична България Ивайло Мирчев и
Коментари Харесай

ДБ пита Сметната палата защо се бавят с години одитите на 14 общини и 6 институции

Народните представители от обединението " Продължаваме Промяната " / " Демократична България " Ивайло Мирчев и Мартин Димитров питат за какво с години не са завършили одитите на 14 общини и 6 институции с публични писма до ръководителя на Сметната палата Горица Грънчарова-Кожарева.

Депутатите се базират на информация в медиите, че заради липса на потенциал редица планови одити не са приключени . Затова с правото си на депутати, според правилника на Народното събрание, те упорстват Сметната палата да им даде информация в планувания двуседмичен период за напредъка по одитните задания и административно-наказателните производства по 17 случая от програмата за одитна активност на институцията, оповестиха от пресцентъра на Демократична България.

Исканата информация касае одити за 2015 година и 2016 година на Главната ревизия по труда (ГИТ), Националната експертна лекарска комисия (НЕЛК), Центъра за незабавна здравна помощ (ЦСМП) в София, както и общините Пловдив, Хасково, Смолян, Сливен, Дупница, Перник, Брезник, Павел Баня, Петрич, Калояново, Кричим, Кирково. Ивайло Мирчев и Мартин Димитров желаят данни също за одитите за 2014 година и 2015 година на Националния кино център и община Божурище, за 2016 и 2017 година - на община Самоков, за 2017-2018 - на Държавна организация " Държавен запас и военновременни ресурси " и Изпълнителната организация по селекция и репродукция в отглеждането на животни.

Депутатите припомнят на Горица Грънчарова-Кожарева, че неналичието на вътрешна организация и административен потенциал , каквито са обясненията в медиите за забавянията и пропуските в одитната активност на Сметната палата, не я освобождава от вменените ѝ по закон отговорности да реализира надзор върху разходването на обществени средства.
 Демократична България даде на прокуратурата решение на Сметната палата, оневиняващо шефа на АПИ
Демократична България даде на прокуратурата решение на Сметната палата, оневиняващо шефа на АПИ

Те показват че Сметната палата е открила нарушаване, само че е прекратила наказателното производство
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР