Наред с вредите, алкохолът има и много полезни качества. Спиртът

...
Наред с вредите, алкохолът има и много полезни качества. Спиртът
Коментари Харесай

Какви лечебни свойства има водката?

Наред с вредите, алкохолът има и доста потребни качества. Спиртът в него прочиства и дезинфекцира и по тази причина постоянно се употребява в бита. Заедно с това има лечебни свойства, тъй като има способността да затопля. Подходящ е за загряващи компреси при простуди, както и при разнообразни ревматични болести.

Тъй като водата и етиловият алкохол са главните съставни елементи на водката, този алкохолен артикул има всички лечебни и дезинфектиращи качества на спиртните питиета. Според специалисти тя е доста ефикасна при болести на костите, изключително при остеохондроза.

Наричат остеохондрозата болест на времето ни, защото 30 % от хората през днешния ден са наранени от нея. Какви са главните признаци и недоволства при остеохондроза?

Скованост и болки в тил, плещи и крака са главно недоволство. Често се съпровождат от изтръпване на пръстите, болки в главата и световъртеж. Тези недоволства се дължат на патологични промени в междупрешленните дискове. Те водят до разнообразни по мощ и тип увреждания, който затрудняват работата на вътрешните органи и с течение на времето могат да доведат до увреждания на някои от тях.

 Какви лечебни свойства има водката?

Неправилно хранене, приложимост на алкохол и цигари могат да влошат прогнозата, тъй като при болестта се забавя притокът на кръв през кръвоносните съдове.

Облекчаването на болестното положение става с лекарства, само че те пък повреждат стомаха, а от време на време нанасят провали на бъбреците и черния дроб. Затова се търсят всевъзможни заместващи лечения основно за битка с болката.

 Какви лечебни свойства има водката?

При усилване на признаците на заболяването компресът с водка се оказва същинска панацея за страдащите, изключително когато болкоуспокояващите лекарства не са алтернатива. Компресът облекчава отока и затопля засегнатата област, което е главното противопоставяне при ревматични болки.

За компрес е належащо водката да се смеси с мед в равни количества. Полученият разтвор се нанася върху болното място и се увива с целофан или найлон. Върху него се навива шал или компактен тъкан плат, тъй че да се получи загряващ компрес.

Той би трябвало да бъде оставен да работи дълго. Оптималното време е 2 часа. След събаряне на компреса мястото би трябвало да се пази изсъхнало и затоплено посредством подобаваща дреха или аксесоар. Поставянето на компрес се повтаря до отшумяване на мъчителните чувства.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР