Наречен на известен състезателен (за демонстрация на въздушна акробатика. явно

...
Наречен на известен състезателен (за демонстрация на въздушна акробатика. явно
Коментари Харесай

Рено „вади“ купе изтребител – Рафал

Наречен на прочут спортен (за проява на въздушна акробатика. очевидно не е кръстен на многоцелевия военен самолет) аероплан, Renault Rafale е купе-версията на Austral и ще се предлага извънредно с хибридни задвижвания.

Тази публикация включва самостоятелни илюстрации, които не са свързани, нито доказани от Renault. Те са основани особено за автомобилния уебсайт carscoops, както си проличава и от брандинга им, и са дело на Jean Francois Hubert/SB-Medien.

Понастоящем Renault предлага Austral и Espace, които обслужват сегментите на компактните и средноразмерните SUV модели в Европа. На хоризонта обаче се появява още един тясно обвързван модел. Изцяло новият Rafale, който е кръстен на спортен аероплан от 30-те години на предишния век, е плануван да дебютира на 18 юни, внасяйки усъвършенстван и по-привлекателен дизайн в гамата. Rafale също по този начин ще показа електрифицираната ходова част с моделите на своя другар.

Слуховете за плътно купе-SUV на Renault циркулираха в интернет от много време. Въпреки това едвам през април 2023 година първите камуфлирани прототипи се появиха на пътя, а на 16 май бе пуснат формален тийзър.

Тези тестери потвърдиха, че новият Rafale ще надвиши рамките на просто купе-SUV версия на Austral, защото ще включва най-новия дизайнерски език на Renault.

В основаната визуализация е интегриран новият жанр на LED фаровете, който неотдавна беше показан от фейслифтнатото Renault Clio. Вертикалните DRL светлини доближават по-ниско в предната ризница, сливайки се с въздухозаборниците, като в същото време са по-дебели от тези, които се срещат в конкурентните модели на Peugeot. Флагманската версия на Esprit Alpine евентуално ще се отличава с по-спортни брони, алуминиеви джанти с по-голям диаметър и специфични обозначения.

В допълнение към по-агресивните стилистични детайли Rafale показва по-смел повсеместен дизайн спрямо Austral. Това проличава в детайли като напълно модифицираната задница, която ускорява купешко-съвместната стойка с изразени плещи и мощно наклонено задно стъкло. Очаквайте издължени LED задни светлини, които включват емблемата на Renault, и двойни спойлери за спомагателен лукс.

Познат интериор

Салонът на Rafale евентуално ще бъде заимстван от Austral и Espace, показани на фотосите.

Що се отнася до интериора, бихме се изненадали, в случай че Renault не употребява цифровия кокпит, който се намира в Austral и Espace, защото той към този момент разполага с най-новите технологии от арсенала на автомобилния производител. 

Това включва 12,3-инчов дигитален инструментален панел, 12-инчов сензорен екран на информационно-развлекателната система OpenR Link и 9,3-инчов head-up екран. За да се увеличи още повече премиум преживяването, очаквайте включването на 48-цветна система за амбиентно осветяване и звукова система Harman Kardon с 12 високоговорителя. Тапицерията от алкантара, сходна на тази, която се вижда при Esprit Alpine, също може да способства за влиятелната атмосфера.

Rafale ще бъде построен въз основата на последната итерация на архитектурата CMF-CD, която служи за основа на разнообразни модели в границите на Renault Group. Вероятно Rafale ще споделя междуосието си от 2738 мм с Espace, което ще обезпечи на дизайнерите по-голяма еластичност при изработването на атрактивен профил, като в същото време ще разреши и по-просторен интериор.

В резултат на това общата дължина на купето и SUV би трябвало да е някъде сред 4510 на Austral и 4722 мм на Espace. Това оразмеряване би осигурило на Rafale повече пространство спрямо основания на Captur Arkana, чиято дължина е 4570 мм.

Електрифициран, само че не изцяло електрически

Що се отнася до разновидностите на задвижване, чака се огромна доза електрификация, с цел да подхожда на спортния външен тип на Rafale. Renault публично удостовери, че моделът ще се предлага с хибридни мотори E-Tech. Много е евентуално това да включва хибридния вид със самозареждане, който обезпечава комбинирана мощ от 197 к.с. (147 кВт/200 к.с.) и въртящ миг от 205 Нм, сходно на моделите Austral и Espace.

Тази съответна настройка се състои от 1,2-литров мотор с турбокомпресор, електромотор, високоволтов стартер-генератор, литиево-йонна батерия с потенциал 2 kWh и автоматизирана скоростна кутия, която изпраща мощността към предния мост.

Много е евентуално Renault да показа и по-мощен и ефикасен plug-in хибриден вид за Rafale, който ще се отличава със незабравим пробег на напълно електрическо зареждане и огромни експлоатационни благоприятни условия. 

За разлика от Peugeot, който предлага както хибридни, по този начин и напълно електрически разновидности на своите модели, Renault следва друга тактика, като употребява обособена платформа за своите електрически автомобили, сходно на метода, общопризнат от VW Group.

Поради това се чака Rafale да няма вид с нулеви излъчвания, защото Renault ще се концентрира върху други модели в своята гама, с цел да задоволи търсенето на електрически коли.

Световният дебют на Renault Rafale е плануван за 18 юни на авиоизложението в Париж в Льо Бурже, а по-късно тази година ще бъде пуснат в продажба в Европа. Позициониран в междинния сегмент на Европа (D-SUV), той ще служи като директен съперник на фастбека Peugeot 408.

Освен това версиите с по-високо равнище на съоръжение на Rafale могат да привлекат клиенти, които другояче биха се насочили към базовите модели на съперници от премиум сегмента като Mercedes GLC Coupe, BMW X4 и Audi Q5 Sportback.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР