Напускащите страната ни през ГКПП Дуранкулак автобуси с украински граждани

...
Напускащите страната ни през ГКПП Дуранкулак автобуси с украински граждани
Коментари Харесай

Три пъти повече автобуси с бежанци са излезли, отколкото влезли, през Дуранкулак за 24 часа

Напускащите страната ни през Граничен контролно-пропусквателен пункт Дуранкулак рейсове с украински жители през последните 24 часа са три пъти повече от влизащите. С наближаването на крайния период на деяние на Програмата за прилагане на филантропична помощ за лица, търсещи краткотрайна протекция в България, от ден на ден бежанци вземат решение да се върнат по домовете си.

Тенденцията на повече излизащи от България украински жители, в сравнение с влизащи в страната ни е от към седмица. Прибиращите се към Украйна рейсове за последните 24 часа през Граничния пункт Дуранкулак са 27, до момента в който пристигналите тук са едвам 9, съобщи ръководителят на Областния съвет на БЧК в Добрич доктор Артюн Еринозов. Според него аргументите за това решение на украинските бежанци са разнообразни.

Пунктът на БЧК при Дуранкулак ще продължи да работи непрекъснато до края на месец май, след което ще бъдат направени планове за неговата работа съгласно обстановката, добави доктор Еринозов. Осигурени са всички хранителни и хигиенични материали.

Повече украински жители напущат България през ГКПП-Дуранкулак в сравнение с влизат у нас, заяви за Про Нюз Добрич шефът на Областния съвет на БЧК доктор Артюн Еринозов. Според него тази наклонност е от към седмица.
Подробностите чуйте в репортажа на Мая Щърбанова:
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР